Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2024,
15.45

Osveženo pred

2 uri, 29 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Sergej Macura Matija Samar EuroBasket Urban Klavžar evropsko prvenstvo Slovenska košarkarska reprezentanca

Natisni članek

Nedelja, 21. 7. 2024, 15.45

2 uri, 29 minut

EP v košarki do 20 let, finale

Slovenci v finalu evropskega prvenstva #prenos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let bo danes ob 20.30 igrala v finalu evropskega prvenstva. Slovenci se bodo ob 20.30 za evropski naslov pomerili s Francijo.

EP do 20 let, finale:

Slovenija na prvenstvu kot edina izbrana vrsta še ni doživela poraza. V predtekmovanju je premagala Litvo, Islandijo in Črno goro, v osmini finala Severno Makedonijo, v četrtfinalu s 73:72 še Poljsko, v polfinalu pa je bila za razred boljši tekmec od Belgije. 

Francozi so v prvem delu nadigrali Poljsko, nato so izgubili proti Srbiji, zatem pa so premagali še Grčijo. V osmini finala so izločili Nemčijo, v četrtfinalu Španijo, za finale pa so še drugič na prvenstvu ugnali Grke.

Z uvrstitvijo v nedeljski finale evropskega prvenstva so reprezentanti do 20. leta starosti Sloveniji priigrali že dvanajsto medaljo na prvenstvih mlajših starostnih kategorij. Proti Franciji bodo lovili peti slovenski naslov evropskih prvakov.

Slovenska reprezentanca do 20 let: Arne Osojnik, Vukašin Todorović, Jan Zemljič, Urban Klavžar, Matija Samar, Nal Belko, Luka Lampret, Domen Petrovič, Sergej Macura, Gašper Škorjanc, Filip Horvat, Gašper Kočevar. Selektor: Peter Markovinovič.

Preberite še:

slovenska košarkarska reprezentanca U20
Sportal Slovenski košarkarji do 20 let v polfinalu evropskega prvenstva
Ne spreglejte