Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 3. 2016,
15.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Saša Vujačić New York Knicks

Ponedeljek, 7. 3. 2016, 15.59

8 let

Eksplozija Vujačića, Curry s sredine, Westbook z neverjetnim trojnim dvojčkom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski košarkar Saša Vujačić je blestel na tekmi proti Phoenixu, igralci Miamija pa so morali priznati premoč proti Milwaukeeju in prekinili zmagovito pot.

V zadnjem času Saša Vujačić ni veliko tekal po parketu dvoran v ligi NBA, zato pa mu je trener New York Knicks odmeril kar 33 minut igre proti Phoenixu. Nesojeni slovenski reprezentant je tekmo začel celo v prvi peterki in ponujeno priložnost zgrabil z obema rokama.

Pokazal je predstavo sezone in jo končal pri 23 točkah. Trojke je metal 6/7, v statistiko pa vpisal še pet skokov. Skupaj s prvim zvezdnikom moštva Carmelom Anthonyjem, ki je dosegel prav toliko točk, sta bila osrednja lika zmage Kratkohlačnikov na gostovanju pri Phoenix Suns.

Poglejte si Vujačićevo predstavo

Zato pa se sredin večer ni dobro končal za košarkarje Miamija. Če gledamo njihov izkupiček po vikendu All-Star, so zdaj pri osmih zmagah in treh porazih. Od 28. februarja so nanizali pet zaporednih zmag, njihov niz pa se je zaustavil na gostovanju pri Milwaukee Bucks.

Slovenski igralec Goran Dragić, ki je v odlični formi, tokrat ni imel pravega dne. Gostitelji so znali omejiti njegov učinek. Dvoboj, ki ga je Milwaukee dobil s 114:108, je končal pri desetih točkah (met iz igre 4/9, od tega trojke 0/3), šestih podajah in treh skokih.

Taboru Miamija je največ preglavic povzročal grški reprezentant Giannis Antetokounmpo, ki je dobesedno letel po zraku in zabijal žoge v koš. Na koncu se je pohvalil s 24 točkami, sedmimi skoki in šestimi podajami.

Pri gostih je bil s 23 točkami in 13 skoki najbolj razpoložen za igro center Hassan Whiteside.

Curry s sredine, Westbrookovih 20 podaj

Izjemno predstavo je prikazal košarkar Oklahome Russell Westbrook, ki je dosegel 25 točk in k temu dodal velikih 20 podaj ter 11 skokov. Po letu 1998 in dosežku Roda Stricklanda je to prvi trojni dvojček z najmanj 20 točkami in 20 podajami. Westbrook je v tej sezoni zabeležil že enajsti trojni dvojček.

Nove zmage se je veselil tudi prvi mož lige NBA Stephen Curry, ki sicer točkovno ni blestel, kot smo to pri njem vajeni, saj je tekmo končal pri 12 točkah, zato pa je poskrbel za neverjeten koš s sredine igrišča, ki si ga lahko pogledate spodaj.

Ne spreglejte