Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
13. 11. 2017,
10.26

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Jaka Blažič Luka Dončić Luka Dončić Klemen Prepelič legionarji

Ponedeljek, 13. 11. 2017, 10.26

6 let, 5 mesecev

Eksplozija Jake Blažiča

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Jaka Blažič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović je lahko zadovoljen s predstavami košarkarjev, na katere računa v novembrskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Jaka Blažič je z izvrstno igro pomagal Andorri do zmage in je spet med najboljšimi petimi strelci španskega prvenstva. Od legionarjev so številko 20 presegli še Klemen Prepelič, Saša Zagorac in Luka Dončić.

V ekipi Andorre se lahko za novo zmago zahvalijo slovenskemu reprezentantu Jaki Blažiču. S 96:68 je padel Betis, prvi mož dvoboja pa je bil Jaka. Pohvali se lahko s 27 točkami (za 3 3/6, za 2 6/7, prosti meti 6/9), štirimi skoki, dvema asistencama in statističnim indeksom 29. V španskem prvenstvu v povprečju dosega 17,6 točke na tekmo, kar ga uvršča na četrto mesto. Prvi strelec je član Valencie Erick Green z 18 točkami na tekmo.

V Španiji je sicer največ pozornosti plenil večni derbi med Real Madridom in Barcelono, ki so ga s 84:80 dobili Katalonci. Luka Dončić, ki ga v novembrskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo ne bomo videli, je bil z 20 točkami (met za tri 2/7, za 2 4/10, prosti meti 6/7), desetimi skoki in asistenco najboljši posameznik Reala, vendar se mu predstava v ključnih trenutkih ni izšla po željah. Anthony Randolph tokrat ni bil razpoložen za igro, saj je zadel le en met iz enajstih poskusov, tekmo pa končal pri štirih točkah.

Real je tako izgubil prvič v španskem prvenstvu.

V Madridu smo spremljali še en derbi med Estudiantesom in Fuenlabrado našega Luke Rupnika, ki se je razveseli tesne zmage z 71:69. V 12 minutah je zgrešil vse tri mete za tri točke, v statistiko pa dodal dva skoka in asistenci.

V Španiji je tesen poraz doživel mladi Slovenec Jurij Macura, ki je za Baskonio B v 17 minutah dosegel 12 točk, štiri skoke in blokado, ekipa pa je z 72:73 izgubila proti Cambadosu.

Prepelič še naprej navdušuje

Klemen Prepelič je bil spet prvi mož svojega moštva. | Foto: Vid Ponikvar Klemen Prepelič je bil spet prvi mož svojega moštva. Foto: Vid Ponikvar Klemen Prepelič nadaljuje odlične igre v dresu Paris-Levalloisa. S 23 točkami, štirimi skoki, tremi asistencami v 32 minutah je bil v Franciji osrednji košarkar zmage proti Bourg-en Bresseju (85:82).

Na Madžarskem sicer blesti Saša Zagorac, njegov Sopron pa ne. Tokrat je izgubil s kar 74:95, z vsega eno zmago pa je na zadnjem mestu. Izkušeni Zagorac je bil s 25 točkami (met za 3 3/8, za 2 4/9, prosti meti 8/10) strelsko najbolj razpoložen, a je bilo to premalo za končno veselje.

V Srbiji smo v ligi ABA spremljali derbi med Mega Bemaxom in Partizanom, ki je s 102:89 pripadel zadnjemu. Za poraženo moštvo je 24 minut igral Vlatko Čančar in tekmo končal s petimi točkami, petimi skoki in tremi asistencami.

Trojica brez tekme

Aleksej Nikolić se je z Brose Bamberg razveselil zmage. | Foto: Vid Ponikvar Aleksej Nikolić se je z Brose Bamberg razveselil zmage. Foto: Vid Ponikvar Aleksej Nikolić je v Nemčiji z Brose Bamberg s 75:67 preskočil Fraport Skyliners, slovenski organizator igre pa je igral 17 minut. V tem času je dosegel pet točk, tri skoke, dve asistenci, težave pa je imel z osebnimi napakami, saj je tekmo s petimi končal na klopi.

V italijanskem prvenstvu je Blaž Mesiček z Brindisijem izgubil na gostovanju pri Pesaru (75:80), tokrat pa je na parketu preživel 26 minut, v katerih je dosegel sedem točk, štiri skoke in asistenco.

V Turčiji je Gašper Vidmar z Banvitom doma s 64:70 izgubil proti Tofašu, center slovenske izbrane vrste pa je v 19 minutah dosegel devet točk, dva skoka in asistenco.

Jaka Klobučar, ki sicer ni na reprezentančnem seznamu, je spet pokazal dobro igro in za zmago Istanbul BBSK nad Usakom 77:73 prispeval 13 točk, osem skokov, pet asistenc in ukradenih žog. Alen Omić je v Izraelu s Hapoel Jerusalemom premagal Ironi Nes-Ziono (74:59), Omić pa je obračun končal pri desetih točkah, treh skokih in dveh asistencah.

Matic Rebec z Eniseyem ta konec tedna ni imel tekme, Edo Murić ni bil v postavi Anadolu Efesa, prav tako pričakovano ne Zoran Dragić pri Olimpii Milanu.

Ne spreglejte