Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
15. 9. 2013,
10.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gašper Vidmar Slovenija Grčija

Nedelja, 15. 9. 2013, 10.36

8 let

"Dvakrat pa ne morem izgubiti proti Grkom na rojstni dan"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V slovenski reprezentanci sta dva košarkarja, ki sta med evropskim prvenstvom praznovala rojstni dan. Kot drugi je na vrsto prišel Gašper Vidmar. Pravi žur bo 22. septembra, zdaj ni časa.

Kot prvi je praznoval rojstni dan Jure Balažič 12. septembra, ko je Slovenija premagala Italijo, dva dni zatem pa je bil slavljenec Gašper Vidmar, ki je dopolnil 26 let. Tudi njegov praznik je imel veselo noto, saj je naša reprezentanca premagala veliko Grčijo s 73:65 in se uvrstila v četrtfinale.

"Hvala soigralcem za to zmago. Fantje smo grizli v obrambi od prve minute. Malce smo padli, vendar je pomembno, da smo zmagali. Kdaj bom praznoval? Dvaindvajsetega septembra (na ta dan bosta na sporedu tekmi za prvo in tretje mesto, op. p.) bo pravi žur, zdaj ni časa," je bil darila vesel Vidmar, tudi sam pa je prispeval levji delež k uspehu nad Grki. Natanko pred šestimi leti je doživel enega od bolj grenkih trenutkov v košarkarski karieri, saj je ravno Grčija takrat v četrtfinalu premagala Slovenijo, potem ko je zaostajala že za 16 točk v zadnji četrtini: "Poskušal sem izklopiti film iz Španije. Takrat smo ravno na moj rojstni dan izgubili. Nisem želel, da se znova ponovi takšen scenarij. Poskušal sem ga potisniti v najbolj temen kot. Dvakrat pa ne morem izgubiti proti Grkom na rojstni dan."

Z odlično igro v prvih 27 minutah so slovenski igralci navdušili vso košarkarsko javnost. Pokazali so košarko za učbenik, Grki pa so povsem nemočno spremljali, kako so se Slovenci sprehajali. A so si nato privoščili predolg premor, kar se ne sme dogajati na tako pomembnih tekmah, to poudarja tudi Vidmar: "Dokazali smo, da znamo dobro igrati, a smo pokazali, da lahko tudi globoko pademo. Če bomo te padce omejili, lahko premagamo kogarkoli. Lahko pa tudi proti vsakomur izgubimo, če se nam bodo ponavljali. Proti Fincem bomo morali biti znova stoodstotni. Ne bodo lahka naloga. Morda bo psihološko lažje, ker smo se uvrstili v četrtfinale, vendar ne bomo smeli popuščati."

Ne spreglejte