Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
26. 4. 2015,
8.35

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija Rogaška Sandi Čebular Dražen Bubnić Memi Bečirović

Nedelja, 26. 4. 2015, 8.35

4 leta, 3 mesece

Dva nekdanja zmaja imela pomembno besedo pri (novi) blamaži Olimpije

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija si je v predzadnjem krogu drugega dela državnega prvenstva privoščila še tretji poraz. Tokrat je bila boljša Rogaška, pa čeprav je Memi Bečirović pred tekmo opozarjal na nevarnost.

Deveta tekma Olimpije v ligi za prvaka in (že) tretji poraz Ljubljančanov. Po Zlatorogu in Krki je ljubljanski skalp vzela še Rogaška, ki je bila od zmajev boljša z 96:90.

Ljubljančani so v prvem delu tekme imeli pobudo in si priigrali prednost devetih točk prednosti, ki pa je bila kratkega veka. Že po prvi četrtini je bil zaostanek Rogaške le pet točk, na glavni odmor pa sta moštvi odšli že skoraj poravnani (45:44 v korist Olimpije).

Drugi del se je nadaljeval z izenačeno igro, Rogaška pa je v zadnjih dveh minutah prišla do prednosti štirih točk, ki jih do konca tekme ni več izpustila iz rok. Prvi imeni domačih sta bila Sandi Čebular in Dražen Bubnić, oba nekdanja člana zmajev, ki se v zelo-belem dresu nista naigrala, tokrat pa sta bila skupaj s kar 37 točkami glavna protagonista domačinov.

"Čestitke domačinom za zmago, bolj so si je želeli. Ekipa, ki v drugem polčasu dobi 52 točk, v prvem pa 44 ne sme zmagati. Ne vem, ali me igralci niso želeli slišati, ali pa me niso razumeli, ko sem jih opozarjal na ekipo Rogaške," je bil po tekmi nezadovoljen trener Olimpije Memi Bečirović.

Njegovi fantje so bili napadalno zelo razpoloženi, šest košarkarjev je doseglo več kot 10 točk, a kaj ko so bili zelo mehki v obrambi in skoraj dopustili stotico Rogaški.

"Po dveh nesrečnih zaporednih porazih na domačem parketu se nam je sedaj sreča vrnila. Uspeli nam je proti Olimpiji, ki je bila edino moštvo, ki ga v tej sezoni še nismo premagali. Poleg zmage je še bolj pomembno dejstvo, da smo se z njo še bolj približali končnima položajema, ki v četrtfinalu prinašata prednost domačega parketa. Prav je, da to zmago proslavimo, že v ponedeljek pa se moramo znova spustiti na realna tla in tako pričakati ključne tekme. Čestitke igralcem za izjemno borbenost in hvala publiki za podporo," je bil z veliko zmago zadovoljen Damjan Novaković.

Olimpija krog pred koncem drugega dela državnega prvenstva ostaja na drugem mestu, Rogaška pa je tretja. Že zdaj je jasno, da bodo končnico s prvega mesta začeli državni prvaki iz Novega mesta, ki bodo imeli prednost domačega parketa.

Ne spreglejte