Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 3. 2015,
22.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Miami Heat Memphis Grizzlies košarka

Ponedeljek, 9. 3. 2015, 22.31

8 let

Dragićev dvojni poraz, Wade posvaril soigralca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Miamija so izgubili z Bostonom, najboljši slovenski košarkar Goran Dragić pa zaradi poškodbe hrbta ni stopil na parket. Beno Udrih je pomagal Memphisu do zmage nad Chicagom.

Miami je v pomembnem dvoboju za uvrstitev v končnico lige NBA izgubil doma proti neposrednemu tekmecu za osmo "vzhodno" mesto. Boston je bil na Floridi boljši za deset točk, Goran Dragić pa zaradi bolečin v hrbtu ni stopil na parket in tako izpustil drugo tekmo zapored. Ljubljančan je tako doživel dvojni poraz, saj je priznal premoč zdravstvenim težavam, hkrati pa zamudil priložnost, da bi se njegov klub prebil med osem najboljših v svoji konferenci.

Miami ostaja na devetem mestu, na njegovo srečo pa je v noči na torek po slovenskem času v ligi NBA izgubil tudi sosed na razpredelnici Charlotte, tako da je zaostanek za mestom, ki še vodi v izločilne boje, minimalen.

Vročici ni pomagalo niti 34 točk najboljšega igralca. Zvezdnik Dwayne Wade je v napadu pogrešal razigranega soigralca, v obrambi pa je Miamiju največ težav povzročal Isaiah Thomas. Čeprav ni začel v udarni petorki, je bil nekdanji soigralcev bratov Dragić v Arizoni s 25 točkami prvi strelec Bostona. Odkar je iz Phoenixa prestopil v Boston, ima povprečje 21,4 točk na tekmo, Boston pa je dobil šest od desetih tekem.

Trener Miamija Erik Spoelstra zaradi zdravstvenih težav poleg Dragića ni mogel računati tudi na Udonisa Harlema in Chrisa Bosha, tako da je bil lahek zalogaj za Boston, še posebej potem, ko je bil zaradi fizičnega obračunavanja izključen center Miamija Hassan Whiteside. Wade po tekmi ni varčeval s kritiko na račun Whitesidea, ki je bil izključen že drugič na zadnjih štirih tekmah. "Moral se bo naučiti brzdati svojo miselnost. Očitno se je odločil za težjo, bolečo pot učenja," je dejal prvi zvezdnik Miamija.

Udrihovi so utrdili položaj tik pod vrhom

Branilec Memphisa Beno Udrih se je na obračunu španskih bratov Gasol, saj je na drugi strani stal Chicago, izkazal s šestimi podajami in skoki, v 19 minutah pa je dosegel tudi dve točki. Mlajši Marc je premagal izkušenejšega Pauja, ki je v čast bližajočem se dnevu svetega Patrika (17. marec) podobno kot soigralci pri Chicagu nosil zeleni dres. Marc je kar 15 od 23 točk dosegel v tretji četrtini.

Memphis je po zmagi nad Biki, ki niso mogli računati na Derricka Rosa, Jimmyja Butlerja in Taja Gibsona, ohranil visoko drugo mesto v zahodni konferenci.

Atlanta in Golden State sta zabeležila jubilejni 50. zmagi v sezoni. Atlanta je s 130:105 premagala Sacramento, ob tem, da je iz igre metala 60-odstotno, imela pa je tudi za to sezono rekordno število podaj - 42. Golden State, ki je zaradi poraza manj na prvem mestu v ligi, je ugnal Phoenix (98:80). Stephen Curry je dosegel 36 točk, Klay Thompson pa 25.

Na ostalih prizoriščih je Washington suvereno premagal Charlotte, ki je imel komaj 32-odstotni met iz igre, New Orleans je ob 43 točkah Anthonyja Davisa ugnal Milwaukee, Denver je proti najslabši ekipi lige New Yorku dosegel najvišjo zmago v sezoni (106:78), Los Angeles Clippers pa so proti Minnesoti vknjižili dvanajsto zaporedno zmago.

Ne spreglejte