Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
5. 10. 2016,
8.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Saša Vujačić Kevin Durant Stephen Curry Klay Thompson Miami Heat New York Knicks Golden State Warriors

Sreda, 5. 10. 2016, 8.17

6 let, 6 mesecev

Dragić se v ameriški prestolnici ni dal motiti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Foto: Getty Images

Moštva lige NBA so zavrtela kolesja na pripravljalnih tekmah, saj želijo v sezono priti najbolje pripravljena. Goran Dragić je z Miamijem slavil zmago na gostovanju v Washingtonu. Zvezdniški trojček Golden Stata zmlel košarkarje Los Angeles Clippers.

Nova sezona lige NBA se bo začela 25. oktobra s tekmo med prvaki Cleveland Cavaliers in New York Knicks. LeBron James bo imel prvo pripravljalno tekmo ponoči, Newyorčani pa so bili aktivni že danes.

Saša Vujačić, ki je tudi v tej sezoni del zasedbe Kratkohlačnikov, je moral na gostovanju pri Houston Rockets priznati premoč. James Harden in druščina so se poigrali s tekmecem, na koncu je bilo 130:103. Harden se je pohvalil z 28 točkami, 11 podajami in šestimi skoki.

Vujačić je za poraženo moštvo igral deset minut in v tem času dosegel pet točk (met za tri točke 1/3, met za dve točki 1/2) in zbral tri podaje ter skok.

Prvi mož slovenske reprezentance Goran Dragić je z Miamijem gostoval v ameriški prestolnici Washington in ekipo popeljal do zmage s 106:95. Gogi je na parketu prebil 21 minut, v njegovi statistiki pa vidimo devet točk (met za tri točke 1/2, za dve točki 3/5), pet podaj in tri skoke.

Premierno v klubskih barvah na delu zvezdniški trojček Durant – Curry – Thompson

Ko je bil Gogi v igri, je Miami pridobil 16 točk. Najbolj razpoložen za igro je bil z 20 točkami in 13 skoki center Hassan Whiteside. Beno Udrih ni bil v rotaciji Miamija.

Navijači Golden Stata so pozdravili prihod Kevina Duranta. | Foto: Getty Images Navijači Golden Stata so pozdravili prihod Kevina Duranta. Foto: Getty Images

Pozornost torkove noči onstran luže pa je bila usmerjena na dvorano Oracle Arena v Oaklandu, kjer so v istem klubu prvič skupaj zaigrali Stephen Curry, Klay Thompson in Kevin Durant. Zadnji je letos poleti poskrbel za veliko presenečenje, potem ko se je iz Oklahome preselil k podprvakom.

Zvezdniški trojček je bil razpoložen že na prvi preizkušnji. Thompson je v 21 minutah zadel šest trojk iz devetih poskusov, njegov izkupiček pa je bil 30 točk. Golden State je povsem povozil Los Angeles Clippers, k zmagi s 120:75 pa sta svoj delež prispevala tudi Durant in Curry. Prvi je tekmo končal pri 21, drugi pa pri 14 točkah.

Pripravljalne tekme v ligi NBA
 

Washington : Miami 95:106

Kelly Oubre Jr. 16, Burke 14; Whiteside 20, 13 sk., 3 bl., Babbitt 14, Dragić 9, 5 podaj, 3 sk. v 21 min., Udrih ni igral
 

Houston : New York Knicks 130:103

Harden 28, 11 podaj, 6 sk., Anderson 26; Porzingis 22, Rose 16, Vujačić 5, 3 podaje, skok v 10 min.

 

Golden State : LA Clippers 120:75

Thompson 30, Durant 21, 7 podaj in sk., Curry 14; Speights 14,

Ne spreglejte