Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
15. 5. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Natisni članek

NBA končnica Toronto Raptors Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 15. 5. 2016, 10.00

6 let, 6 mesecev

Dragić prejemal udarce, a še vedno trdno stoji na tleh

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Nedelja ob 21.30 po našem času bo v znamenju odločilne sedme tekme med košarkarji Miamija in Toronta. Veliko je na kocki, saj bo poraženec končal sezono, zmagovalec pa se povzpel v konferenčni finale lige NBA. Goran Dragić je dokazal, da lahko odigra ključno vlogo.

Rezultat 3:3 v zmagah in trije podaljški so pokazatelj, da je polfinalna serija na vhodu končnice lige NBA med Miami Heat in Toronto Raptors izjemno izenačena in napeta. Danes bo znana ekipa, ki se bo Clevelandu priključila v finalu vzhoda.

 

Vsa Slovenija bo z mislimi pri Goranu Dragiću, ki je na šesti tekmi rešil kožo Miamiju, potem ko je z osebnim rekordom v končnici dosegel 30 točk in popeljal soigralce do pomembne zmage. Gogi je ključno vlogo odigral že v prvem krogu končnice proti Charlotte Hornets, ko je v odločilni sedmi tekmi dosegel 25 točk.

 

Serijo s Torontom je prav tako začel izvrstno ter dosegel po 26 in 20 točk, nato padel, dvignil pa se je v šesti tekmi.

 

Ne zaustavljajo ga niti številni udarci, ki jih prejema že vso sezono. Izgubljaj je zobe, v končnici pa na drugi tekmi s Torontom občutil trdoto komolca DeMarja DeRozana in posledično dobil osem šivov. Ta mu je prav tako ponesreči brcnil žogo v obraz. Vedno je vstal in se trdno postavil na noge. Predaje ne pozna. V sebi nosi veliko željo po zmagovanju, kar izpostavljajo tudi njegovi soigralci. Pripravljen je na nove udarce, le da bo Miami stopil stopničko višje.

 

"Verjetno mislite, da je hudo, ker sem to sezono izgubil dva zoba, vendar je zjeb… moja leva stran obraza," je Gogi na koncu s psovko dal vedeti, da je v preteklosti že prejel številne hujše udarce, in nadaljeval: "Leta 2007 mi je Vassilis Spanoulis zlomil nos. Boril sem se za žogo, šel nanjo, spodrsnilo mi je in zadel me je s kolenom. Nos je bil zelo zatečen."

 

Nato je Dragić pokazal na brazgotino na levi strani glave:  "To sem dobil, ko sva s Mo Williamsom udarila skupaj z glavama. Imel sem osem šivov z notranje in 13 z zunanje strani."

 

"Smešna stvar je, ker ko sva z ženo začela hoditi, je bila sprva zaskrbljena. Zdaj, ko se mi kaj takega zgodi, je ne pretrese več. Sploh ne odreagira," razlaga najbolj vroč slovenski košarkar.

 

"Vseeno mi je, kaj si mislijo ljudje zunaj ekipe"

 

Gogi je pripravljen na zadnjo bitko s Torontom v tej sezoni. Iz tira ga ni vrglo niti pisanje novinarja ESPN, da morebiti med njim in prvim zvezdnikom Dwyanom Wadom obstaja napetost. Še več, košarkarja sta se temu le nasmehnila: "Zadnjič, ko smo imeli zajtrk, se je D-Wade usedel za mizo, se obrnil proti meni in dejal: 'G, sva v sporu?' Rekel sem: 'Ne, zakaj?' Nato sem videl, da je nekdo pisal o naju. Vsi vedo, da smo v dobrih odnosih. Vseeno mi je, kaj si mislijo ljudje zunaj ekipe. Vsi vemo, komu bo šla žoga ob koncu tekme. Nikdar nisem vstopil v teh trenutkih in rekel, da je to bedarija."

 

Na prvih dveh tekmah na gostovanju pri Torontu je zablestel ter dosegel 26 in 20 točk. Bo tudi danes zvečer? | Foto: Na prvih dveh tekmah na gostovanju pri Torontu je zablestel ter dosegel 26 in 20 točk. Bo tudi danes zvečer?

 

A danes ob 21.30 ne bosta le Wade in Dragić tista, ki ju bo Miami potreboval za napredovanje v finale, kamor še posebej vleče Wada. Ta bi se rad zoperstavil nekdanjemu soigralcu LeBronu Jamesu, s katerim sta z Miamijem dvakrat osvojila šampionski prstan v ligi NBA.

 

V napadu se bo moral prebuditi sicer ostrostrelec Joe Johnson, ki še ni naravnal roke, prav tako pa ima veliko rezerv Luol Deng, ki je bil odličen proti Charlotte Hornets. Miami bo moral tudi na zadnji tekmi igrati brez centra Hassana Whitesida, ki zaradi težav s kolenom še vedno ne more pomagati ekipi.

Ne spreglejte