Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 5. 2016,
11.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Toronto Raptors končnica NBA

Četrtek, 12. 5. 2016, 11.31

6 let, 6 mesecev

Dragić pred tekmo prejel finančno kazen, nato izgubil soigralca in dvoboj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

Košarkarji Miamija so se po porazu s Torontom na peti tekmi konferenčnega polfinala lige NBA spraševali, zakaj so bili v prvem polčasu tako nebogljeni. Goran Dragić je iskal odgovor in ga našel.

Pred sredino tekmo je disciplinska komisija lige NBA Goranu Dragiću dodelila 2000 ameriških dolarjev (1750 evrov) kazni in tehnično napako, potem ko so še enkrat pogledali posnetek četrte tekme, na katerem sta se pobliže srečala slovenski košarkar in član Toronta Cory Joseph.

 

Ta je držal Dragića, ki se je skušal rešiti njegova primeža in ga nato z levo roko zadel v obraz. "Povedano po resnici, nisem presenečen. Bilo je, kar je bilo. Bila sva v kontaktu. To je košarka. Takšni trenutki so se v končnici že tolikokrat pripetili," je pred peto tekmo s Torontom razlagal Dragić.

 

Udarec, zaradi katerega je Dragić prejel kazen

 

Še sreča, da sodniki niso v tistem trenutku organizatorju Miamijeve igre dosodili tehnične napake, saj je Toronto takrat vodil z 81:79, Joseph pa bi imel prosta meta.

 

Dragić ob koncu prvega polčasa znižal zaostanek

 

Misli je po tej kazni nemudoma obrnil proti naslednji tekmi, ki jo je s soigralci danes ponoči odigral v Kanadi. Začetek obračuna je bil za Vročico klavrn, saj so premehko vstopili v dvoboj, Toronto pa si je medtem priigral že 20 točk naskoka pri 54:34.

 

"Prvi polčas je bil zelo slab. Imeli smo naskok. V takšnih položajih se je težko boriti. Sicer nam je uspelo ujeti priključek, a je bilo premalo. Na začetku tekme bomo morali biti bolj osredotočeni. Košarkarji Toronta so bili bolj čvrsti in agresivnejši, morda so tudi zaradi tega bolje začeli tekmo. Nismo prišli v ritem," je dejal Dragić.

 

Gogi je ob zaključku prvega polčasa dosegel osem zaporednih točk (skupno 13) za Miami in ga približal na deset točk zaostanka. Vročica se je nato gostiteljem povsem približala na 87:88.

 

Spodrsnilo mu je, ko je stopil na tekmečevo nogo. Verjame, da lahko izsilijo odločilni dvoboj.

 

V ključnem trenutku, ko je Miami zaostajal s 87:90 in imel 1:15 pred koncem žogo v svoji posesti, je Dragiću spodrsnilo, ki je žogo nesrečno poslal v avt. Na drugi strani je Kyle Lowry nemudoma spustil projektil za tri točke in prevesil tehtnico na stran Toronta. "Stopil sem na nogo tekmeca in mi je spodrsnilo," je razložil Dragić.

 

 | Foto:

 

V taboru Miamija so v negotovosti, ali bo za naslednji obračun pripravljen vsaj Luol Deng, ki si je ob padcu čez kamermana poškodoval zapestje in od tretje četrtine ni bil več v igri, medtem ko ima težave še en odlični obrambni igralec Hassan Whiteside. Center Miamija si je namreč na tretji tekmi te serije poškodoval koleno.

 

Toronto zdaj po petih tekmah vodi v zmagah s 3:2 – igra se na štiri dobljene tekme - in bo imel v noči na soboto priložnost, da se uvrsti v finale vzhoda, kjer že čaka Cleveland na čelu s prvim zvezdnikom LeBronom Jamsom. "Že od začetka bomo morali odigrati bolj čvrsto," poudarja Dragić, ki je v končnici že zaostajal v zmagah z 2:3 in na koncu preskočil oviro, ki je slišala na ime Charlotte Hornets. A se zaveda, da so tokrat s soigralci v drugačnem položaju. Njegova velika želja je, da bi se v tej sezoni še enkrat vrnil v Toronto in v odločilni tekmi iskal pot do preboja v finale vzhoda. In kot pravi, verjame, da so s soigralci zmožni tega podviga.

Ne spreglejte