Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 11. 2015,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NBA košarka Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih

Sobota, 14. 11. 2015, 16.21

8 let

Dragić pomagal, Curry polnil, Udrih le gledal (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Miamija so doma ugnali Sacramento. Pri zmagovalcih je bil od slovenskih legionarjev dejaven le Goran Dragić, Beno Udrih je ostal na klopi. Golden State so osvojili tudi Los Angeles.

Košarkarski dvoboj na Floridi je pripadel gostiteljem, ki so izkoristili izostanek kaznovanega prvega zvezdnika Sacramenta DeMarcusa Cousinsa. Na zadnjih petih tekmah se je izkazal z izvrstnim strelskim učinkom (30,8 točke na tekmo), a je moral zaradi udarca s komolcem v glavo Ala Horforda (Atlanta) prisilno počivati na eni tekmi. Kralji so brez njega nemočni, kar dokazuje tudi statistika, saj so brez njega v tej sezoni izgubili na vseh petih tekmah, od leta 2010 pa so jih od 38 dobili le 11.

Pri Miamiju sta največ točk dosegla Dwayne Wade (24) in Chris Bosh (23). Wade je s tem zaprl usta kritikom, ki niso bili zadovoljni z njegovim učinkom na zadnjih štirih srečanjih, ko je povprečno na dvoboj dosegal 10,8 točke s skromnim metom iz igre (32,7 odstotka). "Ko sem zadel prve štiri mete, mi je bilo veliko lažje," je priznal soigralec dveh slovenskih legionarjev.

Goran Dragić je na parketu prebil skoraj 33 minut in z devetimi točkami ter šestimi podajami pomagal Vročici do nove zmage. Edino trojko je prispeval v zadnji četrtini, ko se je Miami dokončno odlepil od Sacramenta. Ta je v tretji tretjini ostal brez Rudyja Gaya, ki si je poškodoval levo ramo.

Miami je dočakal četrto zmago v zadnjih petih nastopih, pri gostih pa je izstopal Rajon Rondo. Le en skok mu je manjkal do trojnega dvojčka. Na koncu je v svojo raznovrstno statistiko vpisal 18 točk, 14 podaj in devet skokov, prvi strelec njegove ekipe pa je bil slovenski sosed Marco Belinelli. Italijan je dosegel 23 točk. Sacramento je nazadnje v Miamiju zmagal pred 14 leti.

Cleveland je na krilih LeBrona Jamesa (27 točk) in Kevina Lova (22 točk in 15 skokov) odpravil Milwaukee in se na "vzhodni" lestvici povzpel na vodilni položaj. Gostom so se maščevali za nedavni poraz po dveh podaljških. Milwaukeeju do boljšega rezultata ni pomagal niti dosežek kariere mladega Grka Giannisa Antetokounmpoja (33 točk).

Vodilni Golden State je zmagal že 13. dvoboj zapored. Čeprav so v uvodni četrtini zaostajali že za 16 točk, nato pa celo za 23, so branilci naslova v Los Angelesu ugnali Clippers. Ponovno je bil nerešljiva uganka za tekmeca Stephen Curry. S solidnim metom je polnil mrežo in dosegel 40 točk, statistiko pa dopolnil z 11 skoki in poskrbel, da so Bojevniki ostali edino moštvo, ki v tej sezoni še ni izgubilo. Če bi Golden State dobil tudi prihodnji tekmi, bi izenačil rekord, ki si ga lastita Washington (1948/49) in Houston (1993/94).

Ne spreglejte