Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
4. 7. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić EuroBasket 2017 Anthony Randolph

Torek, 4. 7. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Dragić: O kolajni je lahko govoriti, težje pa jo je osvojiti

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

"Sem v dobri kondiciji. Po krajšem družinskem oddihu pa bom pridobil še svežino pred reprezentančno akcijo," 57 dni pred začetkom evropskega prvenstva zagotavlja kapetan slovenske izbrane vrste Goran Dragić.

Čeprav mu je žal, da v reprezentanci ne bo več Alena Omića, čigar značaj je bil zaradi poznavanja mentalitete in več stičišč klubskih karier skladen s slačilnico, pa Goran Dragić kot kapetan Slovenije zagotavlja, da bo novinca v izbrani vrsti, Američana Anthonyja Randolpha, pričakal odprtih rok. V ospredje namreč postavlja izključno rezultat, zato s primesmi oportunizma ugotavlja, da bo selektor Igor Kokoškov zdaj našel manjkajoči član udarne peterke. 

Položaj krilnega centra je bil namreč v zadnjem obdobju največja pomanjkljivost reprezentance, z Realovim Američanom, ki bo še ta mesec postal slovenski državljan, pa naj bi se to spremenilo. Po Dragićevem mnenju celo do te mere, da bo Slovenija zrela za napad na tako želeno odličje. "Imamo lepo priložnost za kolajno. A to je lahko reči, težje pa uresničiti na parketu," pravi 31-letni Ljubljančan, ki bi se ob morebitni kolajni v Turčiji v velikem slogu poslovil od reprezentance.

Goran Dragić | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images "Naj vas za prihodnost ne skrbi ..."

Za Slovenijo je nastopil na sedemdesetih tekmah. Državni dres je nosil na treh svetovnih in štirih evropskih prvenstvih. Vztraja, da bo to, skupaj s prvenstvom na Finskem in v Turčiji, dovolj, saj, kot pravi, po tekmah potrebuje več časa za regeneracijo, po sezonah pa več za počitek in kakovostno pripravo na novo.

"Vseeno verjamem, da se za prihodnost slovenske košarke ne gre bati," pred predajo taktirke Luki Dončiću, s katerim bosta letos prvič združila moči, poudarja član Miamija, ki je v zadnjem obdobju spretno kombiniral kondicijske priprave v Ljubljani z aktivnostmi na otroškem košarkarskem taboru na Rogli.

Odlična popotnica

Z enim očesom Dragić spremlja tudi dogajanje v ligi NBA, kjer je že dodobra zaživela košarkarska tržnica. Verjame namreč, da se bo njegov Miami znatno okrepil, sam pa se bo otresel vloge Sizifa. Letos je bil nesporni vodja Miami Heat, vknjižil pa je tudi spoštovanja vredno statistiko. Z odličnimi predstavami je še za odtenek popravil svoje statistične kazalnike in dozdajšnje rekorde sezone 2013/14 v dresu Phoenixa. Povprečno kar 20,3 točke na tekmo pa je tudi slovenski rekord v ligi NBA. A za popolno zadovoljstvo je (z)manjkal ekipni uspeh. V domovino se je namreč vrnil že pred končnico. 

Na Hrvaškem nima miru

Injekcijo svežine pred začetkom reprezentančnih priprav (reprezentantom pridružil prvega avgusta) bo Gogi iskal še na obmorskem družinskem dopustu. Ob tem razkriva, da se bo zaradi velike prepoznavnosti letos izognil Hrvaški. "Pri sosedih je veliko Slovencev. Nimam pravega miru. Vsi bi želeli skupno fotografijo," pojasnjuje prvi zvezdnik slovenske košarke.

 

 

Ne spreglejte