Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 6. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

finale Valencia Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 15. 6. 2017, 6.00

6 let, 10 mesecev

Dončić z najboljšo predstavo, Real doživel polom #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Košarkarji Valencie so le še streljaj od velike lovorike španskega državnega prvenstva. Na tretji tekmi so pred svojimi navijači z 81:64 povozili Real Madrid, pri katerem je bil za igro razpoložen Luka Dončić, ki je pokazal najboljšo predstavo v finalu.

Valencia je po prepričljivi zmagi tik pred tem, da stopi na španski vrh. Za končni uspeh potrebuje le še eno zmago, to pa lahko njeni košarkarji osvojijo že ta petek, ko bodo spet igrali pred domačimi navijači.

V tretji tekmi so bili v drugem polčasu razred zase, potem ko so po prvem vodili le za točko (36:35). Košarkarji Real Madrida v napadu niso našli prave rešitve, domačini pa so na drugi strani zadevali praktično vse. V drugem polčasu so dosegli 45 točk za končno zmago z 81:64.

Luka Dončić je imel dober večer in pokazal najboljšo predstavo v finalu. Dosegel je 13 točk ter zbral osem skokov in dve podaji. Vse skupaj je zadostovalo za statistični indeks 20, kar je bil drugi najboljši dosežek tekme.

Predstava Luke Dončića proti Valencii

Najboljšega je imel črnogorski košarkar Bojan Dubljević, ki je v odlični formi. Tokrat je Realu natresel 14 točk, zbral pa je še šest skokov in tri podaje.

"Pomembna zmaga pred domačimi navijači. Z nami bodo tudi na naslednji tekmi v petek in upam na našo zmago," je dejal junak Valencie.

Slovenski košarkar bo moral s soigralci stopiti skupaj in čez dva dni preskočiti Valencio, sicer se bo sezona končala brez lovorike, ki si jo v kraljevem mestu želijo. "Tekma je bila zelo težka. Četrta tekma bo za nas zelo pomembna in garati bomo morali, da bomo zmagali," je Dončić pogled usmeril proti naslednji tekmi.

Valencia : Real Madrid 81:64 /2:1/
Thomas 16, San Emeterio 15, Dubljević 14; Llull 16, Ayon 15, Dončić 13 (met za 3 točke 2/5, za dve 3/5, prosti meti 1/2), 8 sk., 2 podaji v 23 min.

// Rezultat v zmagah. Igra se na tri dobljene tekme.
Ne spreglejte