Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
15. 4. 2018,
22.21

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,63

Natisni članek

Aleksej Nikolić Jaka Blažič Luka Dončić Luka Dončić Anthony Randolph Luka Rupnik Vlatko Čančar Vlatko Čančar Edo Murić

Nedelja, 15. 4. 2018, 22.21

6 let

Slovenski reprezentanti na delu v tujini

Dončić ni bil prizanesljiv do prijatelja, Randolph mu je pomagal #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,63
Luka Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slovenski košarkarji, ki si kruh služijo v tujini, so imeli polne roke dela. V Španiji je dvojec pri Real Madridu Luka Dončić in Anthony Randolph preskočil mestnega tekmeca Luko Rupnika, ki je član Fuenlabrade. V Španiji sta bila razpoložena tudi Jaka Blažič in Vlatko Čančar.

V 28. krogu smo lahko v Španiji spremljali sosedski derbi med Fuenlabrado Luke Rupnika ter Real Madridom Luke Dončića in Anthonyja Randolpha. Krajši konec je potegnil Rupnik, ki je moral s 75:90 priznati premoč prijatelju Luki. 

Slovenski košarkarski čarodej je bil tudi tokrat prvo ime kraljevega kluba. V 27 minutah je zbral 17 točk, pet skokov, štiri asistence, prav toliko ukradenih žog in dve bloki, njegov statistični indeks pa se je zaustavil pri številki 26 (v spodnjem videu si poglejte, kako je tokrat igral turbo Luka, op. a.). Odlično je igral tudi Randolph. Naturalizirani slovenski reprezentant je v 20 minutah igre prispeval 16 točk in šest skokov.

Blažič v veliko pomoč, Čančar se počuti vse bolj domačega

Raznovrsten je bil tudi Jaka Blažič pri zmagi Andorre nad Estudiantesom (78:65). Enajstim točkam je namreč dodal šest skokov in štiri asistence.

Vse bolje se pod španskimi koši počuti mladi Vlatko Čančar. Njegov Burgos je dosegel pomembno zmago v boju za obstanek. Na gostovanju je s 101:96 premagal Real Betis, nekdanji član Mege Bemaxa pa je v 23 minutah, ki jih je preživel na parketu, v statistiko vpisal 11 točk in štiri skoke.

Jaka Blažič je bil pomemben člen pri zmagi Andorre. | Foto: Vid Ponikvar Jaka Blažič je bil pomemben člen pri zmagi Andorre. Foto: Vid Ponikvar

V Nemčiji je Aleksej Nikolić igral v prvi peterki Brose Bamberga, ki se je poigral z Walter Tigers (97:63). Slovenski organizator igre je igral 24 minut, k zmagi pa prispeval sedem točk in dve asistenci.

Pomembno zmago je v Turčiji dosegel tudi "slovenski" Banvit. Sašo Filipovski je popeljal moštvo do zmage nad Istanbulom (72:65), za katerega je igral tudi Jaka Klobučar (šest točk, šest skokov in dve asistenci). Če je dolenjski košarkar zbral šest točk, pa mrežice tokrat ni zatresel Gašper Vidmar. Zgrešil je vse štiri mete, zato pa zbral šest skokov, ukradel dve žogi in blokiral tekmečev met.

Na Poljskem je v pravem strelskem večeru Turow na domačih tleh s 106:104 premagal Zielono goro našega Eda Murića. Slovenski reprezentant je na parketu prebil 17 minut, v tem času pa dosegel 11 točk in zbral dva skoka.

Miha Lapornik je v Romuniji s Clujem izgubil proti Steaui (94:99). V 23 minutah igre je zgrešil vse štiri mete iz igre, zadel pa pet prostih metov.

V Italiji je Blaž Mesiček izgubil tesno tekmo proti Capo d'Orlandu (74:75). V 33 minutah je dosegel 11 točk.

Klemna Prepeliča ni bilo v postavi Paris Levallouisa, ki je premagal Le Portel (82:76).

Ne spreglejte