Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
6. 5. 2012,
21.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 6. 5. 2012, 21.06

7 let, 12 mesecev

Dolenjci pozabili na sodnike in povsem nadigrali Laščane

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji novomeške Krke so upravičili vlogo favorita in prepričljivo dobili prvo polfinalno tekmo državnega prvenstva proti Zlatorogu (80:58).

Že pred prvim sodniškim metom prve polfinalne tekme prvega polfinalnega para slovenskega košarkarskega prvenstva je bilo jasno, da bo le zmaga Krke spadala v kategorijo pričakovanega. Poleg objektivne premoči v igralski kakovosti in kar desetih zaporednih zmag Novomeščanov nad košarkarji iz Treh lilij, ki so v tem dvoboju zmago nazadnje slavili februarja 2010, so o Krkini prednosti pričala tudi oblačila Vladimirja Panića. Ostrostrelec ''pivovarjev'', ki letos resnično nima sreče z zdravjem, je namreč ob klopi stal v civilni obleki. Vseeno pa so njegovi soigralci v prvih dveh četrtinah nudili močan odpor. Uvodni koš Smiljana Paviča tako še zdaleč ni pomenil, da Zlatorog na tekmi ne bo vodil. V večjem delu prvega polčasa je bila namreč četa Ervina Dragšiča povsem enakovredna.

Potem ko je Zoran Dragić pred očmi starejšega brata Goran dosegel osem od prvih petnajstih točk za gostitelje, ki so v osmi minuti vodili z rezultatom 15:13, so gostje našli pravo koncentracijo v obrambi. V napadu so bili razpoloženi Jure Škifić, Jaka Brodnik in slavljenec Alen Omić (20 let), tako da je prednost Krke ob polčasu znašala vsega tri točke. Trener Aleksander Sekulič svojim izbrancem resda ni mogel očitati vložene energije, res pa je, da so jo skupaj s svojim strategom kar nekaj potrošili za burne reakcije na sodniške odločitve.

Slika se je povsem spremenila v tretji četrtini. Novomeščani so manj govorili s sodniki, več pokazali pod košema. Skorajda na vseh ravneh so popolnoma prevladali. Ključna je bila izjemno čvrsta obramba, ki je ob dobrem skoku omogočala številne protinapade, hkrati pa je Sekuličeva četa sproščenost našla tudi ob igri na postavljeno obrambo. Svoj večer je imel predvsem Dragić, ki je do odhoda na klop dosegel 22 točk. Prav gotovo bi jih lahko še precej več, a je Sekulič po izjemni tretji četrtini kmalu uvidel, da bo zmaga ostala v Novem mestu in svojemu prvemu igralcu namenil malce več oddiha. Že na polovici tretje četrtine je bil po delnem rezultatu 18:8 rezultat na semaforju (56:43), kar je bila svojevrstna napoved igre mačke z mišjo. Ko se je prednost nato povzpela prek meje 20 točk, je bilo edino vprašanje le, kakšna bo končna razlika. Stavo so dobili tisti, ki so stavili na 22.

Ne spreglejte