Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 5. 2011,
18.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chicago Bulls

Ponedeljek, 2. 5. 2011, 18.09

7 let, 12 mesecev

Chicago in Los Angeles poražena na domačem parketu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S polfinalom končnice v košarkarski ligi nista najbolje začela Chicago, najboljša ekipa rednega dela, in branilec naslova LA Lakers. Oba sta izgubila na domačem parketu.

Na vzhodu so Chicago Bulls s 95:103 izgubili proti Atlanta Hawks, na zahodu pa so Los Angeles Lakers presenetljivo klonili proti Dallas Mavericks s 94:96. Atlanta in Dallas vodita z 1:0 v zmagah.

Na parketu dvorane Staples Center v Los Angelesu je blestel Nemec Dirk Nowitzki, ki je dosegel 28 točk. Izkazal se je tudi s košema 20 sekund pred koncem, ko je ekipi dvakrat zagotovil prednost, potem ko je moštvo na srečanju že zaostajalo 16 točk. Nemec je h končnemu izkupičku dodal še 14 skokov.

V dresu jezernikov je Kobe Bryant kar 21 od skupno 36 točk dosegel v drugem polčasu. Vendar pa je v ključnih petih sekundah njegova forma padla. Najprej je padel, ko je skušal odvzeti žogo Pauu Gasolu, nato pa je ob zvoku sirene zgrešil met za tri točke, ki bi ekipi prinesel zmago. Tudi drugo tekmo bo v sredo gostil Los Angeles.

"Počutimo se, kot da bi nasprotniku podarili zmago. Dallas nas ni nadigral. Nekaj zgrešenih napadov in nekaj prekrškov, ki so dali nasprotniku priložnost iz prostih metov na koncu, je odločilo to težko tekmo," je po porazu povedal domači trener Phil Jackson.

V Chicagu, ki je moral priznati premoč Atlanti, je Joe Johnson dosegel 34 točk. Zadel je 12 metov od 18 in vseh pet poskusov za tri točke. Za Atlanto je Jamal Crawford dodal še 22 točk. Pri Chicagu je bil s 24 točkami najboljši Derrick Rose, Luol Deng jih je dodal 21.

Poleg poraza je bikce dodatno prestrašila poškodba Derricka Rosea, ki je ob koncu tekme odšepal z igrišča. Pri preigravanju je namreč stopil na nogo Jamala Crawforda, z igrišča pa so mu morali pomagati soigralci. Atlanta je ključno igro odigrala na prehodu iz tretje v zadnjo četrtino, ko ji je uspel delni izid 15:2 in vodstvo z 80:71 dobrih deset minut pred koncem.


Končnica lige NBA (konferenčni polfinale):

Chicago Bulls : Atlanta Hawks 95:103 /0:1/ Rose 24 in 10 podaj, Deng 21; Johnson 34, Crawford 22

LA Lakers : Dallas Mavericks 94:96 /0:1/ Bryant 36, Gasol 15 in 11 skokov; Nowitzki 28 in 14 skokov, Terry 15

// - izid v zmagah, napreduje moštvo s štirimi

Ne spreglejte