Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
20.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

LeBron James

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 20.51

7 let, 12 mesecev

Čeprav kraljujejo na prestolu, jim je takšna zmaga uspela prvič po šestih letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vodilno moštvo vzhodne konference Cleveland Cavaliers je s 111:106 v podaljšku strlo odpor Indiane in doseglo peto zaporedno zmago. To je njihova prva zmaga v Indianapolisu po šestih letih.

Levji delež k zmagi Clevelanda je prispeval Kyrie Irving, ki je na tekmi proti Indiani prispeval 25 točk, od tega kar šest v podaljšku, v katerem so Konjeniki strli odpor nasprotnika z rezultatom 111:106. To je za vodilno moštvo vzhodne konkurence peta zaporedna zmaga in šele prva v Indianapolisu po dolgih šestih letih.

Na tekmi se je izkazal tudi razigrani LeBron James, ki je k zmagi Clevelanda prispeval 24 točk, 12 skokov in šest podaj. V tretji četrtini si je LeBron poškodoval ramo in po tem dosegel zgolj sedem točk, a se ni predal in je vztrajal na parketu.

Kevin Love in J.R. Smith sta prispevala vsak po 19 točk, medtem ko je Tristan Thompson statistiko Clevelanda obogatil za 14 točk in 12 skokov. To je že petič v tej sezoni, da so vsi igralci začetne peterke Clevelanda dosegli več kot deset točk.

Detroit je z rezultatom 105:100 v gosteh premagal Brooklyn, Atlanta je slavila doma, s 112:97 je premagala Dallas, Grizliji iz Memphisa so razžalostili navijače New Orleansa. V njihovi dvorani so jih premagali z rezultatom 110:95. Košarkarji Oklahome so se veselili doma. V Chesapeake Energy Areni v Oklahoma Cityju so z rezultatom 114:98 premagali Čarovnike iz Washingtona. Začaral jih je Russell Westbrook, ki mu je uspel trojni dvojček. Dosegel je 17 točk, 13 skokov in 11 podaj.

Ostroge iz San Antonia so z rezultatom 107:92 doma premagale ekipo Orlando Magic, Denver pa je z izidom 112:93 prekinil zmagoviti niz gostov iz Toronta, ki je trajal kar 11 tekem. Biki iz Chicaga so z rezultatom 96:105 v podaljšku klonili pred košarkarji Utah Jazz, Sacramento Kings pa so na krilih Rudyja Gaya, ki je dosegel 32 točk, premagali Milwaukee. Tekma se je končala z izidom 111:104.

Vsi trije slovenski legionarji so imeli prost večer, v noči na sredo pa bodo vsi trije stopili na parket. New York Saša Vujačića bo gostil Boston, Miami, kjer igrata Goran Dragić in Beno Udrih, pa bo gostoval v Houstonu.

Ne spreglejte