Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
24. 10. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Natisni članek

liga ABA Mirko Mulalić Gašper Okorn Union Olimpija Dejan Mihevc Sandi Čebular Krka

Ponedeljek, 24. 10. 2016, 9.00

6 let, 7 mesecev

Po veliki zmagi Krke nad Cedevito in porazom Olimpije proti Ciboni

Čebular v norem zaključku za veliki skalp Krke, v Olimpijini garderobi bodo letele besede

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Foto: Liga ABA

Pri slovenskem predstavniku v regionalni košarkarski ligi Krki so imeli v 6. krogu razlog za zadovoljstvo. Na gostovanju so z zmagovitim košem Sandija Čebularja presenetljivo razorožili Cedevito (83:82). Olimpija v ligi ABA še do četrtega poraza v petih tekmah (72:89). Trener Gašper Okorn ni bil zadovoljen.

Rezultati 6. kroga lige ABA

V prejšnjem krogu sta slovenska predstavnika v ligi ABA igrala proti beograjskima tekmecema Crveno zvezdo in Partizanom, tokrat pa proti zagrebškima Cibono in Cedevito.

Prvi so se v soboto zoperstavili košarkarji Uniona Olimpije in v domačih Stožicah doživeli hladno prho. Cibona je bila namreč boljša z 89:72.

"Cibona je zasluženo slavila zmago. Bistvo je bilo že povedano. Če ne igramo obrambe, ne pridemo do protinapada in igre na odprtem igrišču. Tukaj smo v tem trenutku najmočnejši. Imamo težave napadati na postavljeno igro. Del tekme se držimo nad vodo z napadom, saj dosegamo veliko število točk," je dejal trener Olimpije Gašper Okorn.

In nadaljeval: "Preprosto do zmage ne moremo priti, saj dobimo preveč točk. Igramo premehko, ne koristimo male osebne napake, ne pritiskamo na nasprotnika. Večina stvari se skriva v teh podatkih. To postaja že vzorec. Definitivno smo razočarani, saj smo veliko več pričakovali od tekme. Obstaja občutek, da smo Ciboni pustili zmago brez izstreljenega naboja. Cibona je s pol moči prišla do zmage."

Sandi Čebular junak, Krka z velikim skalpom

Razočaran nad predstavo je bil tudi kapetan zeleno-belih Mirko Mulalič, ki je zgrešil vseh pet metov iz igre: "Dobiti 50 točk v prvem polčasu na domačem parketu je nedopustno. Nismo se držali taktičnega dogovora. Cibona je to izkoristila. Bili smo premehki in to so nasprotniki občutili ter izkoristili. Posvetiti se moramo bolj obrambi in pokazati drug obraz. V garderobi si moramo povedati nekaj stvari."

Sandi Čebular se je lotil košarkarjev Cedevite in na koncu zadel še zmagoviti  met. | Foto: Liga ABA Sandi Čebular se je lotil košarkarjev Cedevite in na koncu zadel še zmagoviti met. Foto: Liga ABA Veliko presenečenje pa so dan pozneje pripravili košarkarji Krke, ki so gostovali pri Cedeviti. Ko so Hrvatje v prvi četrtini vodili že z 21:10, je bilo videti, da bodo Novomeščani izgubili. Nič drugače ni kazalo sredi druge četrtine, ko so zaostajali z 22:35. Nato so se počasi začeli prebujati.

Praktično celotno tekmo so zaostajali in le trikrat vodili, a je bilo najbolj pomembno, da povsem na koncu tekme. Osrednji junak je postal Sandi Čebular, ki je v zadnjih dveh minutah dosegel sedem točk, najbolj pomembni pa sta bili zadnji. Cedevita je pet sekund pred koncem vodila z 82:81 in imela žogo iz avta, nato se je začela drama. Zagrebčani so nespretno in za mnoge komično izgubili posest, žoga pa je priromala v roke Čebularju, ki je hladnokrvno položil žogo v koš za veliko zmago.

Poglejte si dramo z vložkom komedije - zanj so poskrbeli košarkarji Cedevite - in zmagoviti koš Čebularja

"Zmago smo si zaslužili. Morda smo si jo bolj želeli. Na tekmo smo se dobro pripravili. Najbolj pomembno je bilo, da košarkarjem Cedevite nismo dopustili, da so se razleteli po igrišču, saj je to zelo močna stran moštva. V tem segmentu smo naredili veliko dela," je bil vesel trener Novomeščanov Dejan Mihevc.

Krka in Olimpija imata po šestih krogih dve oziroma eno zmago, a na računu tekmo manj, saj bosta zaostali medsebojni dvoboj odigrala 5. decembra.

Ne spreglejte