Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
26. 5. 2016,
11.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Helios Suns Krka končnica Jakša Vulić Vladimir Anzulović

Četrtek, 26. 5. 2016, 11.26

6 let, 6 mesecev

Če želijo upati na deseti naslov, morajo zmagati

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

V Novem mestu bosta Krka in Helios Suns odločali o potniku v finale državnega prvenstva. Trener Krke Vladimir Anzulović izpostavlja energijo, domžalski Jakša Vulić pa želi presenetiti devetkratne državne prvake.

Podobno kot pri drugem polfinalnem paru med Zlatorogom in Olimpijo bo finalna vstopnica tudi med Krko in Helios Suns podeljena na tretji tekmi v Novem mestu.

Domžalčani so pred domačimi gledalci izsilili odločilno tekmo, potem ko so ob koncu zlomili vodilno ekipo v ligi za prvaka.

V letošnji sezoni so se v novomeški dvorani Leona Štuklja pomerili trikrat, vse tekme pa je dobila domača Krka.

"Čaka nas zadnja tekma v polfinalnem nizu s Helios Sunsi, ki v Novem mestu nimajo česa izgubiti. Odločilno bo, katero moštvo bo na igrišče prišlo z več energije," pred tekmo razmišlja trener Krke Vladimir Anzulović, ki si želi ostati neporažen v domači dvorani proti Domžalčanom.

Če bi se to danes zgodilo, bi Krka v finalu lovila svoj deseti državni naslov.

Ive Ivanov (v sredini) je bil ob Juretu Laliću najbolj razpoložen Krkin košarkar na prvih dveh polfinalnih tekmah. | Foto: Ive Ivanov (v sredini) je bil ob Juretu Laliću najbolj razpoložen Krkin košarkar na prvih dveh polfinalnih tekmah.

Pri obojih v ospredju tujci

V polfinalni seriji sta bila pri Krki na obeh tekmah nerešljiva uganka za Helios Hrvata Ive Ivanov in Jure Lalić. Ob njiju je na obeh tekmah dvomestno število točk presegel še Mirko Mulalić.

Pri Heliosu strelci niso bili enako razpoloženi na obeh tekmah. Na prvi sta blestela Marjan Čakarun in Hugh Roberston, na drugi pa sta bila najučinkovitejša Sime Atanacković in Djordje Lelić.

Ekipi se dobro poznata

Jakša Vulić si želi presenečenja v Novem mestu. | Foto: Jakša Vulić si želi presenečenja v Novem mestu.

Na drugi strani želijo Domžalčani presenetiti Krko in sezono končati na drugačen način kot lani. Takrat so prav tako na tretji tekmi polfinala morali priznati premoč Rogaški.

"Ekipi se zelo dobro poznata. Odločilno bo, katera izmed njiju bo imela več razpoloženih igralcev. Mi bomo poskusili držati priključek in na koncu presenetiti Krko. Ne smemo pa ji dopustiti večjega niza, da se oddalji, saj bi jo to psihološko razbremenilo. V vsakem primeru bomo skušali pokazati največ, kar lahko," so želje Jakše Vulića, trenerja Heliosa.

Moštvi sta se v letošnji sezoni pomerili že šestkrat, s 4:2 pa je uspešnejša Krka.

Ne spreglejte