Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
24. 5. 2016,
6.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Helios Suns Krka Jakša Vulić Vladimir Anzulović

Torek, 24. 5. 2016, 6.11

6 let, 7 mesecev

ODZIVI PO ZMAGI HELIOSA NA DRUGI POLFINALNI TEKMI NAD KRKO

Domžalčani veseli, da so si podaljšali sezono (foto)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Navijači in dobro vzdušje so košarkarje domžalskega Heliosa ponesli do zmage nad Krko, je prepričan trener Sonc Jakša Vulić, ki je zadovoljen, da se bo serija odločala na tretji tekmi.

Tako kot v drugem polfinalnem paru med Olimpijo in Zlatorogom se bo tudi med Krko in Heliosom o potniku v finale državnega košarkarskega prvenstva odločalo na tretji tekmi.

Domžalčani so pot do zmage nad Novomeščani pred domačimi gledalci stkali v zadnji četrtini, ki so jo dobili z desetimi točkami razlike.

 

Z dvema zaporednima trojkama je zmago Heliosa zapečatil Jan Močnik. | Foto: Z dvema zaporednima trojkama je zmago Heliosa zapečatil Jan Močnik.

Preobrat v zadnjih petih minutah

Pred odločilno četrtino jim ni kazalo najbolje, saj so zaostajali pet točk, tak zaostanek pa so imeli tudi še pet minut pred koncem tekme.

V odločilnih trenutkih se Domžalčanom niso zatresle roke, z dvema zaporednima trojkama pa je preobrat sklenil Jan Močnik in odločitev o finalistu preložiti na četrtek.

"Čestitke mojim igralcem za zasluženo zmago. Krki smo se dobro postavili po robu pri skoku, kjer smo imeli kar nekaj težav. V končnici nam je s pomočjo navijačev in izjemnega vzdušja uspelo tekmo končati v svojo korist in polfinalni niz podaljšali na tri tekme," je bil z izkupičkom zadovoljen trener Domžalčanov Jakša Vulić.

 

Pri Novomeščanih je bil najbolj razpoložen hrvaški dvojec Ive Ivanov in Jure Lalić. | Foto: Pri Novomeščanih je bil najbolj razpoložen hrvaški dvojec Ive Ivanov in Jure Lalić.

Med njegovimi varovanci so štirje presegli dvomestno število točk, z 12 pa sta bila najučinkovitejša Simo Atanacković in Djordje Lelić.

Ključ do uspeha večja zbranost

Novomeščani so bili pet minut pred zadnjo sireno že zelo blizu finalu, v četrtek pa jih čaka odločilna tekma v lovu na možnost desetega državnega naslova.

"Čestitke Heliosu za zmago. Odločilno je bilo, da smo pri rezultatu 59:54 dvakrat zelo slabo odigrali v obrambi. Zelo hitro nas čaka nova tekma, na katero se moramo dobro pripraviti. Čaka nas velik boj, v katerem bomo morali biti veliko bolj zbrani," so želje Vladimirja Anzulovića pred povratno tekmo v Nove mestu.

Ne spreglejte