Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 5. 2016,
9.37

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

končnica NBA Golden State Warriors Klay Thompson Stephen Curry

Četrtek, 12. 5. 2016, 9.37

7 let, 11 mesecev

Če ste potrebovali dokaz, zakaj je MVP, ga imate tu (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Za najkoristnejšega košarkarja rednega dela lige so soglasno izbrali Stephena Curryja, ki blesti tudi v končnici. Iz tira ga ni vrgla niti poškodba kolena. Ključni mož je bil prav tako na zadnji tekmi proti Portlandu in popeljal moštvo do konferenčnega finala.

Golden State Warriros so pred domačimi navijači s 125:121 premagali Portland in se kot prvo moštvo z zahoda uvrstili v konferenčni polfinale. Tam bodo čakali na razplet dvoboja med Oklahomo in San Antoniom.

Na zadnji tekmi, po kateri so aktualni prvaki napredovali, je imel spet svoje minute Stephen Curry. Ta je aktiven zadnji dve tekmi, pred tem pa je zaradi poškodbe kolena počival dva tedna. Lastnik prestižne nagrade MVP (najkoristnejši košarkar) rednega dela sezone je tudi tokrat zablestel v trenutkih, ko ga je ekipa najbolj potrebovala.

 

V zadnji četrtini je dosegel 14 od skupno 29 točk, soigralci pa so se na njegove sposobnosti naslonili, ko je bilo treba odločiti zmagovalca. Pri rezultatu 118:116 je 24,9 sekunde pred koncem prek roke 17 centimetrov višjega Al-Farouqa Aminuja zadel ključno trojko. Nov dokaz, zakaj je MVP lige, si poglejte v spodnjem posnetku.

 

Na koncu je dosegel 29 točk, trojke je metal 5/10, najboljši strelec tekme pa je bil njegov moštveni kolega Klay Thompson. Zaustavil se je pri 33 točkah (met iz igre 13/17, trojke 6/9).

 

"Potrebovali smo energijo navijačev, da smo v napadu naredili ključne korake," je po veliki zmagi povedal Curry, Thompson pa je dodal: "Drugo leto zapored smo v konferenčnem finalu … Sezona je bila zares sanjska. Vemo, kaj potrebujemo za uspeh v končnici."

 

S tem je dal vedeti, da Golden State Warriors tudi letos zanima naslov prvaka lige NBA, medtem ko so v rednem delu sezone že postavili poseben mejnik. Zmagali so namreč na 73 tekmah in za eno zmago preskočili rekord Chicago Bulls iz sezone 1995/96.

 

Vrhunci tekme Golden State : Portland in odločilni koš Curryja pri 7:55

 

Ne spreglejte