Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2011,
22.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boston Celtics

Torek, 19. 4. 2011, 22.53

7 let, 12 mesecev

Boston in Dallas povedla z 2:0 v zmagah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na sredo so v košarkarski ligi NBA odigrali tri tekme končnice. Boston Celtics in Dallas Mavericks sta povedla že z 2:0 v zmagah. Orlando Magic izenačil proti Atlanti.

Obračun v Bostonu je bil izjemno izenačen, mož odločitve pa je bil Kevin Garnett. Gibljivi center je 13 sekund pred koncem svoje soigralce popeljal do vodstva s 94:93, nato pa štiri sekunde pred zadnjim zvokom sirene ukradel žogo Jaredu Jeffriesu in s to potezo praktično odločil dvoboj. Garnett je na koncu zbral 12 točk, deset skokov in šest podaj, najboljši strelec keltov pa je bil Rajon Rondo s 30 točkami, kar je njegov najboljši izkupiček na tekmah v končnici lige NBA. Pri kratkohlačnikih, ki so nastopili brez poškodovanega Chaunceyja Billupsa, v drugem polčasu pa zaradi krčev ni igral tudi Amare Stoudemire, je blestel Carmelo Anthony z 42 točkami.

Dallas je še v drugo premagal Portland. Dirk Nowitzki, Predrag Stojaković in Jason Kidd so bile gonilne sile teksaške ekipe. Nemec je tekmo končal s 33 točkami, od tega jih je 14 dosegel v zadnji četrtini, Srb je prispeval 21 točk in zadel pet metov za tri točke, ameriški organizator igre pa je tekmo zaključil z 18 točkami in osmimi podajami. V gostujoči zasedbi je bil najbolj učinkovit LaMarcus Aldridge s 24 točkami, povsem pa so odpovedali igralci s klopi, ki so dosegli vsega 11 točk, a nobene v drugi polovici tekme.

Atlanta je na prvi tekmi šokirala občinstvo v Orlandu, tokrat pa je domača zasedba zmagala z 88:82 in izid v zmagah poravnala na 1:1. V domači vrsti je bil naravnost neustavljiv "superman" Dwight Howard, ki je 33 točkam dodal še 19 skokov, Jameer Nelson pa je prispeval 13 točk in osem skokov. Floridska ekipa si je odločilno prednost priigrala na začetku drugega polčasa, ko je naredila delni izid 10:1. Zadnjo četrtino je začela z desetimi točkami prednosti in "zalogo" ubranila do konca tekme. V zasedbi iz ameriške zvezne države Georgia je bil strelsko najbolj učinkovit Jamal Crawford s 25 točkami.

Ne spreglejte