Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
10. 10. 2015,
13.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dino Murić Edo Murić Partizan liga ABA

Sobota, 10. 10. 2015, 13.28

8 let

Bo kapetan Olimpije iz pretekle sezone okrepil Partizan?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srbski podprvak Partizan po turbulentnem poletju počasi le zaključuje s kadrovanjem. Nov košarkar pri črno-belih je Danilo Anđušić, treningom pa se je priključil tudi Dino Murić, ki je na preizkušnji.

Partizan je imel v zadnjih sezonah ogromne finančne težave, ki so privedle do menjave vodilne garniture v klubu. Glavno besedo ima zdaj nekdanji član črno-belih Nikola Peković, sicer košarkar Minnesote Timberwolves, ki je za klubske zadeve pooblastil Miroslava Berića.

Moštvo je po odhodu Duška Vujoševića prevzel dolgoletni član črno-belih Petar Božič, ki je zdaj, po že odigranih treh krogih v ligi ABA, le dočakal nekaj novih moči. V zelo mlado moštvo se je po pisanju Blica vrnil 24-letni Danilo Adjušić, ki je že dlje treniral z Beograjčani, pred vrati pa sta še dva novinca.

Od ponedeljka naprej naj bi se treningom srbskih podprvakov pridružil zadnjih pet sezon član Olimpije in v zadnji sezoni tudi njen kapetan Dino Murić, kjer bi lahko združil moči s svojim leto dni mlajšim bratom Edom. Ta v letošnji sezoni še ni zaigral za Partizan, saj še ni zacelil poškodbe rame, njegovo vrnitev pa Božič pričakuje nekje v sredini decembra.

Brata Murić sta bila soigralca v mlajših selekcijah bežigrajskih Parkljev, njuni članski karieri pa sta šli vsaka svojo pot. Edo se je uveljavil v dresu novomeške Krke, od koder je lani prišel v Partizan, Dino pa je bil član zmajev.

Ob starejšem Muriću se s Partizanom povezuje tudi 26-letnega Kevina Jonesa. Američan igra na položaju krilnega centra, nazadnje pa je bil član francoskega Choleta.

Partizan se je v prvih treh krogih veselil le zmage proti skopskem MTZ pod vodstvom Aleša Pipana, izgubil pa proti domačima konkurentoma Mega Leks in Metalcu.

Ne spreglejte