Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 5. 2023,
16.40

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Barcelona Mike Tobey Evroliga

Četrtek, 25. 5. 2023, 16.40

1 leto, 1 mesec

Mike Tobey

Američan s slovenskim potnim listom pred slovesom od evropskega velikana?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Slovenija Bosna in Hercegovina EuroBasket Mike Tobey | Mike Tobey je za Slovenijo igral tudi na lanskem evropskem prvenstvu. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Mike Tobey je za Slovenijo igral tudi na lanskem evropskem prvenstvu.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Med slovenskimi košarkarskimi reprezentanti, ki bodo letos poleti najverjetneje menjali klubsko sredino, se je znašel tudi 28-letni naturalizirani reprezentant Mike Tobey. 213 centimetrov visoki center je lani poleti podpisal enoletno pogodbo z Barcelono, s katero pa po koncu sezone najverjetneje ne bo podaljšal sodelovanja.

Košarkarji Barcelone so od letošnje sezone evrolige pričakovali ogromno, na koncu pa so na zaključnem turnirju po porazih z Real Madridom in v tekmi za tretje mesto proti Monacu tekmovanje končali šele na četrtem mestu. Zaradi razočaranja, ki ga je prinesla evropska sezona, pri španskem mediju As že poročajo, da se v katalonski zasedbi po koncu sezone obetajo spremembe, med katerimi naj bi bil udeležen tudi Američan s slovenskim potnim listom Mike Tobey. 28-letnemu košarkarju se bo po tej sezoni z Barcelono iztekla pogodba, Katalonci pa po poročanju španskih medijev s centrom ne nameravajo podaljšati pogodbe. Tobey je v tej sezoni evrolige v povprečju na parketu preživel slabih 14 minut, v katerih je dosegal po 5,9 točke, 2,9 skoka in 0,5 asistence na tekmo, medtem ko je v španskem prvenstvu v povprečju dosegal 4,5 točke in 3,3 skoka na obračun.

Kot poroča Mundo Deportivo, naj bi Barcelona ob tem še močno skrčila proračun košarkarske ekipe za prihajajočo sezono. Doslej se je govorilo o zmanjšanju proračuna za od deset do 15 odstotkov, a bi to lahko znašalo tudi od 20 do 25 odstotkov. Upoštevajoč, da je bil proračun Barcelone v tej sezoni okoli 44 milijonov evrov, bi to pomenilo, da bi ta za naslednjo sezono lahko znašal nekje od osem do enajst milijonov evrov manj.

Glavnino tega prihranka naj bi pri katalonskem klubu ustvarili z znižanjem plač. Po koncu sezone se pogodbe iztečejo štirim košarkarjem, med drugim poleg Mika Tobeyja še Kylu Kuricu, Sertacu Sanliju in trenerju Šarunasu Jasikevičiusu. Kot še poroča As, naj bi z vsemi tremi košarkarji Barcelona dokončno prekinila sodelovanje, razen če ne bo prišlo do res velikega presenečenja, medtem ko je pri imenu Jasikevičiusa velik vprašaj, čeprav mnogi kot njegovo morebitno zamenjavo že omenjajo Xavija Pascuala. Med imeni, ki bi morebiti lahko poleti zamenjala delodajalca, pa se omenja tudi Coryja Higginsa in Nikolo Mirotića.

Preberite še:

Jan Vide
Sportal Slovenski dragulj, ki mu v Evropi ni para, izbral drugačno pot
Slovenija trening Belgija Klemen Prepelič
Sportal Slovenski reprezentant pred novim začetkom?
Real Madrid Chus Mateo
Sportal MVP Španca spravil v jok, del velikega slavja tudi Dončić #video
Ne spreglejte