Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
11. 5. 2016,
12.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Krka Union Olimpija Zlatorog Helios Suns Rogaška Tajfun Šenčur LTH Casting

Sreda, 11. 5. 2016, 12.07

6 let, 7 mesecev

Ali se bo slovenska košarkarska zemlja spet dodobra zatresla?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Ali bomo tudi letos videli kakšno presenečenje v četrtfinalu končnice slovenskega državnega prvenstva v košarki? Danes se vse skupaj začenja, osrednja favorita bi morala biti Krka in Union Olimpija.

Spomnimo se lanske končnice, v kateri smo videli dve veliki presenečenji. Najprej je Helios v četrtfinalu odpihnil Union Olimpijo, Krka pa je v polfinalu morala priznati premoč poznejšemu prvaku Tajfunu.

 

Kako uspešna bosta kluba z največ lovorikami v letošnji končnici oziroma ali se bodo tudi letos slovenska košarkarska tla dodobra zatresla, bomo kmalu videli. Krka bo v prvem krogu gostila Šenčur, pri katerem bo dodatno motiviran Smiljan Pavić, ki je nekdaj igral za Krko.

 

Sredin drugi par bosta tvorila Helios Suns in Rogaška. Domžalčani so bili v nedeljo blizu, da bi si zagotovili celo drugo izhodišče pred vstopom v končnico, vendar so morali priznati premoč Zlatorogu. Čeprav bo imel Helios prednost domačega terena, je Rogaška na čelu z izkušenim trenerjem Damjanom Novakovićem zelo nevarna, kar je pokazala tudi lani, ko se je uvrstila v finale. Povrhu vsega imajo Domžalčani težave s poškodbami.

 

V četrtek se bodo predstavile še štiri ekipe, ki nastopajo v četrtfinalu, in bodo prav tako igrale na dve dobljeni zmagi. Union Olimpija se bo pomerila z aktualnim prvakom Tajfunom. Ljubljančani so bili še pred tremi krogi videti, da so vendarle našli zmagovito pot, nato pa trikrat zapored izgubili in si otežili pot do regionalne lige ABA.

 

Vstopnico za to tekmovanje si je namreč že zagotovila Krka kot prva v ligi za prvaka, drugo pa bo dobil novi državni prvak. Če bo to ista ekipa, bo drugo vstopnico prejela druga najboljša ekipa v ligi za prvaka, kar je bil Zlatorog.

 

Svoje cilje v končnici pa ima tudi nekdanji slovenski selektor Aleš Pipan z Zlatorogom, ki se bo zoperstavil svojemu nekdanjemu pomočniku Aleksandru Sekuliću, ki poveljuje škofjeloškemu LTH Castingsu

 

Pred današnjima četrtfinalnima tekmama

Krka – Šenčur, danes ob 20.00

 

Smiljan Pavič (desno) z nestrpnostjo pričakuje dvoboj s Krko. | Foto: Smiljan Pavič (desno) z nestrpnostjo pričakuje dvoboj s Krko.

 

"Krka je v zadnjem obdobju najtrofejnejša in najboljša ekipa v Sloveniji. V tej sezoni je že osvojila Pokal Spar, v ligi za prvaka pa zasedla prvo mesto. To sta dokaza njene kakovosti. Novomeščani nikakor niso nepremagljivi, kar smo dokazali v pretekli sezoni. Z njimi se lahko kosamo povsem običajno. Pred gostovanjem se ne predajamo, na Dolenjsko se podajamo odločeni, da dosežemo zmago. Pretekla sezona je dokaz, da favoriti vedno ne zmagujejo," je optimističen trener Šenčurja Ernest Novak, ki je ekipo v ligi za obstanek pripeljal do drugega mesta in s tem Gorenjcem zagotovil vstop v boje na izpadanje.

 

"Šenčur Gorenjska gradbena družba je zelo izkušeno moštvo, ki je s kakovostjo sposobno premagati vsakogar. V končnici je malo priložnosti za popravne izpite, zato mora biti naša osredotočenost in želja na najvišji mogoči ravni," pa so besede trenerja Krke Vladimirja Anzulovića.

 

 

Helios – Rogaška, danes ob 18.00

 

Bo Damjan Novaković tudi letos popeljal Rogaško do finala? | Foto: Bo Damjan Novaković tudi letos popeljal Rogaško do finala?

 

"Začenja se končnica, v kateri nas najprej čaka borba z Rogaško. Po štirih tekmah v državnem prvenstvu ter dveh v Pokalu Spar bo to že naša sedma medsebojna tekma v sezoni. Srečanja so bila do zdaj izenačena, mislim, da bo tudi tokrat tako. Na žalost se v četrtfinale podajamo oslabljeni. Zagorac je zaradi poškodbe mišice že končal sezono, poškodovan je tudi Gorjanc. Verjamem, da bodo preostali košarkarji, ki so zdravi, pokazali največ, kar lahko ter odigrali dobro tekmo," so besede trenerja Heliosa Jakše Vulića, ki bo tako z okrnjeno zasedbo pričakal Rogaško.

"Čaka nas sedma medsebojna tekma s Helios Suns v tej sezoni. Obenem bo ta najpomembnejša, preostale so že izbrisane. V Domžale se odpravljamo po zmago. Poleg borbenosti in osredotočenosti nam bo prav prišla tudi športna sreča," pa razmišlja trener Rogaške Novaković.

 

Četrtfinale
 

Prve tekme

Sreda

18.00, Helios - Rogaška

20.00, Krka - Šenčur

 

Četrtek

18.00, Zlatorog – LTH Castings

20.00, Union Olimpija - Tajfun

 

 

Druge tekme

Sobota

18.00, Rogaška – Helios

20.00, Šenčur - Krka

 

Nedelja

18.00, Tajfun – Union Olimpija

19.00, LTH Castings – Zlatorog

 

Morebitne tretje tekme bodo na sporedu v torek, 17. maja.

Ne spreglejte