Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2013,
19.38

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Klemen Štimulak

Nedelja, 1. 9. 2013, 19.38

3 leta, 5 mesecev

Zoidlu dirka Hrvaška-Slovenija, Štimulak tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Avstrijec Riccardo Zoidl je zmagovalec 6. enodnevne kolesarske dirke Hrvaška-Slovenija (1.2). Na 2. in 3. mestu sta dirko končala Dominik Hrinkow in Slovenec Klemen Štimulak.

Trasa 182 kilometrov dolge dirke je kolesarje popeljala preko Zaprešiča do mejnega prehoda Rigonce, kjer se je trasa nadaljevala mimo Brežic, Krškega, na Studenec in potem preko Šentjerneja v Novo mesto. Kolesarji so morali nato prekolesariti še pet 'Balkanskih krogov'. Na dirki je nastopilo 119 kolesarjev iz dvaindvajsetih ekip od katerih jih 40 dirke ni končalo. Vlogo prvega favorita na dirki je upravičil 25 letni Avstrijec Riccardo Zoidl, ki je že dva meseca vodilni med posamezniki na lestvici točkovanja dirk evropskega koledarja. Večji del dirke je bila v begu skupina šestih kolesarjev med katerimi so bili od Slovencev Jan Tratnik (Tirol), Matej Marin (Gourmetfein Simplon) in Kristjan Fajt (Adria Mobil). A glavnina je ubežnike v zadnjem krogu ulovila. Ob zadnjem vzponu na Petelinjek je sledil napad Štimulaka kateremu sta lahko sledila le Avstrijca Riccardo Zoidl in Dominik Hrinkow. V ciljnem šprintu aktualni slovenski prvak v kronometru ni mogel premagati nobenega od dveh Avstrijcev in je zasedel 3. mesto. Enajsto zmago v sezoni je dosegel Zoidl, ki bo v prihodnji sezoni član ameriške ekipe Trek. Glavnina je zaostala 7 sekund. V deseterici sta poleg Štimulaka od Slovencev dirko končala še Matej Mugerli in Andi Bajc.

Jan Tratnik je bil proglašen za najbolj bojevitega kolesarja na dirki. Zoidl je tako prvi kolesar, ki ne prihaja iz Slovenije in je slavil zmago na tej dirki. Vseh dosedanjih pet dirk so zmagali slovenski kolesarji. Dirka, ki je rangirana kot dirka druge kategorije Mednarodne kolesarske zveze, je bila predzadnja dirka letošnjega avstrijskega pokala. V slednjem je vodstvo prevzel današnji zmagovalec Zoidl. Od Slovencev, ki nastopajo za avstrijske klube, so v deseterici najboljših posameznikov kar trije Slovenci. Jure Golčer je 4., Matej Marin je 5. in Andi Bajc 8.

Ne spreglejte