Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2016,
14.02

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Klemen Štimulak

Petek, 8. 1. 2016, 14.02

3 leta, 5 mesecev

Klemen Štimulak na novi življenjski in poslovni poti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Klemen Štimulak, nekdanji kolesar Radenske in Adrie Mobil, se je pri rosnih 25 letih odločil, da ima profesionalnega kolesarstva dovolj. Od zdaj se bo gibal le še v turistično-kolesarskih vodah.

Kolesar Klemen Štimulak, specialist za pobege in kronometer, ki je po koncu lanske sezone sklenil svojo športno pot, bo od zdaj na kolesarske dirke potoval v drugačni vlogi. Kot svetovalec in poznavalec kolesarskega športa bo z ljubitelji kolesarstva potoval na kolesarske dirke po Evropi, tudi na italijanski Giro, francoski Tour, Strade Bianche v Toskani in Istrska pomlad na Hrvaškem, ter svojim sopotnikom kar se da najbolje predstavil zakonitosti tega športa.

Pika na i so bili novi izzivi

"Neuradno sem klub o svojih namerah o športni upokojitvi obvestil že po zadnji etapi lanske dirke Po Sloveniji, a so vsi menili, da si bom premislil. Pa si nisem. Glavni razlog in pika na i za mojo odločitev je bila želja po novih izzivih," nam je nekdanji kolesar Radenske in Adrie Mobil pojasnil v telefonskem pogovoru na relaciji Slovenija–Francija, kjer te dni smuča.

"Že v času profesionalne kolesarske kariere me je veliko ljudi spraševalo, kako se pripraviti na kolesarsko dirko in podobno, zdaj bom s svojim znanjem in izkušnjami s tega področja lahko pomagal tudi širši javnosti," je povedal Štimulak, ki ga po novem lahko poiščete na spletnem portalu natekmi.si, ki deluje v sklopu Turistične agencije Nasmeh iz Polzele.

Ljubitelji kolesarstva se bodo z izbiro enega od turističnih paketov – za zdaj jih je na voljo 25 – s kombiji, v primeru večjega zanimanja pa tudi z avtobusi, zapeljali na eno od kolesarskih dirk po Evropi, testirali kolesarsko traso in si ogledali turistične znamenitosti kraja.

Prehod brez abstinenčne krize

Štimulak pravi, da večje abstinenčne profesionalne krize po koncu kariere ni nikoli čutil, saj se je takoj po tem, ko je profesionalizmu rekel ne, zakopal v nove podvige.

"Z novim projektom imam kar precej dela. Za vsako od kolesarskih dirk, ki smo jih vključili v program, moram pripraviti okvirno finančno strukturo, rezervirati hotele in podobno," je del svojih novih delovnih obveznosti opisal Štimulak, ki je idejo o novem kolesarskem projektu sam predstavil turistični agenciji, tam pa so mu, kot je dejal, takoj dali priložnost.

"Poskusil bom, izgubiti tako ali tako nimam kaj," je dejal mladi kolesar, ki je v devetih letih, kolikor jih je nanizal kot profesionalni kolesar, najbolj ponosen na naslov državnega prvaka v kronometru leta 2013 in modre majice za najboljšega gorskega kolesarja, ki jih je osvojil na dirki Po Sloveniji. "Odmevnejših rezultatov nisem imel. Vedno sem dirkal za ekipo in s tem nisem imel nobenih težav. Vedno sem bil tam, kjer smo se dogovorili, da bom."

Ne spreglejte