Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2013,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pariz kolesarstvo

Četrtek, 21. 2. 2013, 18.59

8 let

Znane ekipe za letošnji "Severni pekel"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Organizatorji znamenite enodnevne kolesarske dirke Pariz-Roubaix (1.WT) so objavili seznam petindvajsetih ekip, katerih kolesarji bodo lahko nastopili na 111. izvedbi dirke.

Kar 254 kilometrov dolga dirka, na kateri bo na sporedu 52,6 kilometra odsekov tlakovanih s kockami, bo na sporedu 7. aprila. Prvič po letu 2008 bo zopet na sporedu odsek kock, ki so se mu kolesarji na zadnjih izvedbah dirke vedno izognili.

Odseka "Pont Gibus" in "Hornaing-Wandignies", ki bo naslednji, ležita na območju južno od Valenciennesa. Odsek "Pont Gibus" povezuje mesteca Wallers in Helesmes. Dober kilometer in šeststo metrov dolg odsek, ki ni bil na sporedu že pet let, je bil konec lanskega oktobra obnovljen in poimenovan "Pont Gibus". Ime za odsek, ki bo na sporedu takoj po prihodu iz Arnberškega gozda (Trouee d'Arnberg), so organizatorji dobili v Francozu Gilbertu Duclos Lassallu. Ta je ob obeh zmagah na znameniti dirki (1992 in 1993) slednjo v svoj prid odločil ravno na tem odseku, ki je sedaj poimenovan po njem. Odsek ima številko 17, kar pomeni, da bo za njim na sporedu še 16 odsekov tlakovanih s kockami.

Poleg devetnajstih ekip s Pro Team licenco, ki imajo pravico nastopa, so organizatorji podelili šest vabil ekipam s Profesionalno kontinentalno licenco. To so francoske ekipe Bretagne-Seche, Cofidis, Sojasun in Europcar ter švicarska in nemška ekipa IAM Cycling in NetApp-Endura. Član slednje je tudi Slovenec Blaž Jarc, ki bo v soboto z ekipo nastopil na otvoritveni dirki sezone enodnevnih klasik v Belgiji Omloop Het Nieuwsblad. Od Slovencev, ki nastopajo za ekipe s Pro Team licenco, so v igri za nastop na dirki Pariz-Roubaix Kristijan Koren (Cannondale), Borut Božič (Astana), Jure Kocjan (Euskaltel-Euskadi), Luka Mezgec (Argos-Shimano), Marko Kump (Saxo-Tinkoff) in Grega Bole (Vacansoleil-DCM).

Ne spreglejte