SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Združenje profesionalnih kolesarjev zavrača znižanje plač

0,03

termometer

kolesarstvo, splošna
Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je v četrtek sporočila, da je prejela več kot 650 zahtevkov za odlog ali odpoved dogodkov v obdobju do meseca avgusta. Foto: Vid Ponikvar

Združenje profesionalnih kolesarjev (CPA) je sporočilo, da ne bo sprejelo nikakršnega globalnega znižanja plač zaradi pandemije novega koronavirusa in je pozvalo na enotnost in solidarnost," poroča AFP.

"Pripravljeni smo na kompromise, a ne bomo pristali na nikakršen splošen rez. Vsak položaj je poseben, ni enak v vseh moštvih, zato ga je treba posamično tudi obravnavati," meni predsednik združenja in nekdanji uspešen kolesar Gianni Bugno.

Več ekip svetovne serije, kot so CCC, Mitchelton, Astana, Bahrain in Lotto, je za čas krize znižalo plače zaposlenim, nekatere celo za 80 odstotkov, združenje ekip pa je kolesarje pozvalo, da se prilagodijo trenutnemu stanju.

"Večjih znižanj plač ne moremo sprejeti, dokler ne dobimo dokazov, da pogodb ni moč spoštovati. Moramo se izogniti špekulacijam in omejiti težave, s katerimi se srečujejo kolesarji in njihove družine. Upamo, da bomo našli najboljšo rešitev, da kolesarje, osebje ekip ali koga drugega iz kolesarske družine ne bodo odpustili," je dejal Bugno.

Tajnica društva Laura Mora poziva na enotnost: Vsi smo se našli na ladji sredi neurja. Moramo delovati kot ekipa, da se rešimo."

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je v četrtek sporočila, da je prejela več kot 650 zahtevkov za odlog ali odpoved dogodkov v obdobju do meseca avgusta, zaenkrat pa nihče ne ve, kdaj se bodo tekmovanja lahko nadaljevala.

Preberite še:

Kolesarstvo splošna Sportal "Kolesarstvo ni bilo v takšni krizi vse od druge svetovne vojne" Alberto Contador Sportal Contador draži kolo s črtane zmage na Giru 2011 Dumoulin Roglič Sportal Tom Dumoulin: Pandemija bi lahko spremenila kolesarski koledar, kar ni nujno slabo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin