Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 8. 2015,
17.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Esteban Chaves Vuelta Vuelta

Nedelja, 23. 8. 2015, 17.59

7 let, 12 mesecev

Za nagrado nasmeh do ušes in prestižna rdeča majica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kolumbijec Esteban Chaves, kolesar Orica-GreenEdga, je dobil drugo etapo dirke po Španiji, ki se je po 165 km končala z vzponom na Caminito del Rey.

Za njim je končal Nizozemec Tom Dumoulin iz Giant-Alpecina, tretji je bil Irec Nicolas Roche iz Skya. Chaves je oblekel tudi rdečo majico vodilnega.

Za prvo trojico so se zvrstili številni kolesarji, ki upajo na čim višjo uvrstitev v končnem seštevku ali celo zmago. Četrti je bil Irec Daniel Martin, peti Španec Joaquim Rodriguez, šesti Kolumbijec Nairo Quintana, sedmi Britanec Christopher Froome, osmi Španec Alejandro Valverde, deveti še en Španec Daniel Moreno in deseti Italijan Fabio Aru.

Etapo je zaznamoval množičen padec 30 km pred ciljem, v katerem so se številni kolesarji znašli na tleh, tudi Italijan Vincenzo Nibali. Zaradi tega je moral dolgo časa loviti skupino, s tem pa je zamudil vso akcijo v boju za etapne uvrstitve; na koncu je bil 31. z zaostankom ene minute in 38 sekund. Najslabše jo je v padcu odnesel Poljak Przemyslaw Niemec iz Lampre-Meride, ki je na tleh obležal nezavesten, v bolnišnico so odpeljali tudi člana IAM Cyclinga Avstralca Davida Tannerja. Omenjena ekipa je že prej ostala brez Italijana Mattea Pelucchija, ki je že v uvodnih kilometrih padel, takrat naj bi bil na tleh tudi Tanner.

Slovenska predstavnika sta etapo končala v ozadju. Luka Mezgec (Giant-Alpecin) je prikolesaril v cilj z 10:49 minute zaostanka, kar je zadoščalo za 113. mesto, Matej Mohorič (Cannondale-Garmin) je zaostal 20:58 minute in končal na 170. mestu.

Pet sekund pred Dumoulinom

Pred tretjo etapo, dolgo 158,4 km od Mijasa do Malage, ima Chaves - ki je poleg rdeče majice vodilnega osvojil še zeleno najboljšega po točkah in pikčasto najboljšega po točkah - pet sekund prednosti pred Dumoulinom in 15 pred Rocheom. Martin zaostaja 24 sekund, Rodriguez in Quintana 36, Froome 40, Valverde in Moreno 41 in Aru 47.

Ne spreglejte