Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2023,
10.04

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Jumbo-Visma Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji Wout Van Aert

Sreda, 1. 11. 2023, 10.04

5 mesecev, 4 tedne

Wout van Aert naj bi leta 2024 debitiral na dirki, kjer je letos zablestel Roglič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Wout Van Aert | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Wout van Aert naj bi prihodnjo sezono prvič vozil na Dirki po Italiji, poroča italijanski časnik Gazzetta delo Sport. 29-letni Belgijec naj bi izpustil Dirko po Franciji in se osredotočil na olimpijsko preizkušnjo na cesti in v vožnji na čas, kar pa prvi mož ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge zanika. Program bomo sestavili decembra, poudarja. 

Italijanski časnik La Gazetta dello Sport poroča, da naj bi belgijski kolesar Wout van Aert prihodnje leto debitiral na italijanskem Giru (od 4. do 26. maja), potem pa naj bi se posvetil pripravam na olimpijske igre v Parizu, kjer naj bi nastopil v vožnji na čas in cestni dirki. Italijanski časnik poroča, da naj bi Belgijec izpustil francoski Tour, kar je precej slaba novica za dvakratnega zmagovalca rumene pentlje Jonasa Vingegaarda.

Gazzetta še poroča, da v ekipi "čebel" verjamejo, da ima van Aert glede na profil Gira, ki ima okoli 20 odstotkov manj klancev kot prejšnja leta in dve kronometrski etapi, precej velike možnosti za visoko uvrstitev. To bi bil šele njegov drugi grand tour, do zdaj je od tritedenskih dirk nastopil le na Touru.

Van Aert je željo po nastopu na Giru izpostavil že oktobra v pogovoru z Gazzetto, a hkrati dal tudi vedeti, da je končna odločitev stvar ekipe in ne samo njega.

Pred Girom naj bi nastopil še na Dirki po Flandriji in Dirki Pariz–Roubaix, kjer je poskusil že večkrat, a še ni zmagal, po Giru pa naj bi se posvetil pripravam na olimpijske igre v Parizu. Vožnja na čas bo na sporedu 27. julija, cestna dirka pa 4. avgusta 2024. Po poročanju Gazzette obstaja tudi možnost, da naj bi van Aert prvič v karieri nastopil tudi na Dirki po Španiji (17. avgust–8. september), konec septembra pa naj bi nastopil še na svetovnem prvenstvu v Zürichu v Švici. Svoje apetite po mavrični majici svetovnega prvaka je jasno in glasno napovedal tudi prvi kolesar sveta Tadej Pogačar (UAE Emirates).

A kot kaže, poročanju Gazzette morda ne moremo popolnoma verjeti. Kot poroča nizozemski časnik Wieleflits, je prvi mož ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge dejal, da niso sprejeli še nobene odločitve o tem, na katerem grand touru bo van Aert prihodnjo sezono nastopil. "Naše vodstvo bo na srečanju novembra ocenilo letošnjo sezono in se pozorno lotilo priprav programa na leto 2024. Tako kot to naredimo vsako leto. O programu se bomo decembra na prvem pripravljalnem taboru pogovorili z vsakim kolesarjem osebno, šele potem bomo sestavili koledar," je napovedal Plugge.

Ne spreglejte