Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2021,
16.50

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

Bahrain Victorious Jan Tratnik Geraint Thomas Michael Woods Dirka po Romandiji

Sobota, 1. 5. 2021, 16.50

2 leti, 11 mesecev

Dirka po Romandiji, 4. etapa

Thomasa spodneslo tik pred ciljem kraljevske etape, Woods do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38
Geraint Thomas, Michael Woods | Michael Woods se je odpeljal do zmage v kraljevski etapi Dirke po Romandiji, ko je njegovemu tekmecu Geraintu Thomasu takole zdrsnilo kakšni 50 metrov pred ciljem. | Foto Guliverimage

Michael Woods se je odpeljal do zmage v kraljevski etapi Dirke po Romandiji, ko je njegovemu tekmecu Geraintu Thomasu takole zdrsnilo kakšni 50 metrov pred ciljem.

Foto: Guliverimage

Kanadčan Michael Woods (Israel Stuart Up) je zmagovalec 161 kilometrov dolge kraljevske etape kolesarske Dirke po Romandiji od Siona do gorskega cilja v Thyonu na več kot 2000 metrih nadmorske višine. V težkih deževnih razmerah je v finišu Kanadčan dobil dvoboj z Britancem Geraintom Thomasom, ki je v končnici padel, in prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

V dramatičnem finalu je Thomas (Ineos Grenadiers) padel vsega kakšnih 50 metrov pred ciljem, ko je začenjal sprint, a mu je zdrsnilo na mokri cesti. Padec je izkoristil tudi Avstralec Ben O'Connor (AG2R), Thomas pa je bil tretji.

"V rokah nisem imel nobenega občutka več, poskušal sem prestaviti, a izgubil oprijem s krmilom. Neumno, res, mar bi ostal v prestavi in pripeljal v cilj kot drugi, tako pa sem padel. Fizično sem v redu, jezi me, ker sem izgubil čas na tak način. Hotel sem dobiti etapo, hotel sem dobiti vsaj nekaj. Zdaj moram pod prho in se zbrati za jutri. Še vedno se imam za kaj boriti," je takoj po etapi povedal 34-letni Valižan, zmagovalec Toura leta 2018.

Woods z enajstimi sekundami prednosti

V skupnem seštevku ima Woods, tretji s SP 2018, zdaj 11 sekund prednosti pred Thomasom. A Britanec, nekdanji zmagovalec francoskega Toura, ostaja favorit za zmago na 74. kolesarski Dirki po Romandiji. O zmagovalcu na dirki bo v nedeljo namreč odločil 16-kilometrski kronometer, na katerem je vsaj na papirju velik favorit Valižan. Današnje popoldne pa bo razkrilo tudi, ali se je Thomas pri padcu morda poškodoval.

Do zdaj vodilni Španec Marc Soler (Movistar) je danes osvojil deveto mesto in v skupnem seštevku zdrsnil na četrto z zaostankom 33 sekund. O'Connor na tretjem mestu zaostaja 21 sekund.

Edini Slovenec Jan Tratnik je danes zasedel 72. mesto, v skupnem seštevku pa je 83.

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Legendarni trener z visokoletečimi hvalnicami na račun Pogačarja
Christian Prudhomme
Sportal Direktor Toura: Težko si predstavljam mlajšega zmagovalca od Pogačarja
Mar Soler
Sportal Soler do etapne zmage in skupnega vodstva
Ne spreglejte