SiolNET. Sportal Kolesarstvo
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vse je novo: dresi, oprema in tekmovalni koledar, poškodba le še grd spomin

4

termometer

Slovenski kolesar Matej Mohorič bo svojo pot, tako kot Kristjan Koren, v sezoni 2015 nadaljeval v novonastali ekipi Cannondale-Garmin. Kakšni so njegovi načrti in kako gleda na spremembe v ekipi?

V New Yorku so sinoči končno predstavili (večina moštev v karavani World Tour je to že storila) načrte in novo podobo ekipe Cannondale-Garmin, ki je nastala kot posledica združitve italijanskega moštva Cannondale in ameriškega Garmin-Sharp.

"Novi dresi so mi zelo všeč, dizajn je po mojem okusu"

Dvakratni svetovni prvak v cestnem kolesarstvu v mlajših kategorijah Matej Mohorič se slavnostnega dogodka sicer ni udeležil, saj se posveča treningom na Obali, je pa dogodek spremljal prek spleta. "Odziv javnosti se mi je zdel zelo pozitiven. Tudi predstavitev je bila precej bučna, za kar znajo pri Cannondalu vedno poskrbeti," je povedal Mohorič, poleg Kristjana Korena še drugi Slovenec v črno-zeleni kombinaciji ekipe Cannondale-Garmin.

"Novi dresi so mi zelo všeč, dizajn je po mojem okusu. Zdijo se mi lepši kot lanski, pa tudi barva je bolj praktična. Črna se težje umaže kot lanska bela in zelena," je namignil v šali, ki pa ni daleč od resnice.

A še večje kot stilske so spremembe v zvezi s kolesarsko opremo. "Spremembe v opremi so velike. Zamenjali smo proizvajalca dresov, letos bomo uporabljali Castelli. Drug je tudi proizvajalec čelad in očal (POC), obročev (Mavic), opreme na kolesu (Shimano), trenežerjev (Kinetic), čevljev za prosti čas (New Balance) in še kaj bi se našlo," je povedal 20-letnik iz Podblice na Gorenjskem.

Kaj se zgodi z odsluženimi kolesarskimi dresi?

Od zdaj bo tudi na treningih uporabljal nove drese, tiste, ki so mu ostali od prejšnje sezone, bo podaril prijateljem, včasih ga podari tudi kateremu od zbiralcev, marsikateri kos pa roma tudi v dobrodelne namene. "Na začetku sezone dobimo ravno toliko dresov, da se prebijemo skozi sezono, če se zgodi, da kdo potrebuje kak dodaten kos, ker ga na primer strga ali kaj podobnega, pa ga tudi vedno dobi. Dresi so narejeni po meri, tako da ne ustrezajo ravno vsakemu, saj imamo kolesarji drugačne postave," je namignil Mohorič, ki je sprejel idejo, da enega od odsluženih dresov podari za Sportalovo nagradno igro, ki jo bomo pripravili v prihodnjih dneh.

Poškodba komolca le še spomin

Vzdušje v ekipi opisuje kot pozitivno, čutiti je, da že vsi nestrpno pričakujejo začetek nove sezone, pravi. "Ne čuti se pretirane delitve na dve stari moštvi, vsi smo se hitro prilagodili. Tudi na jadranju (novembra so se odpravili na jadranje po Deviških otokih, op. a.) so se imeli vsi lepo, medtem ko sem ga sam zaradi poškodbe komolca izpustil," je še povedal Mohorič, ki je zadovoljen, da je poškodba, ki ga je na začetku novembra spravila celo na operacijsko mizo, le še spomin. "Komolec je že skoraj polno funkcionalen, na kolesu me ne ovira in tega sem zelo vesel."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin