Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2017,
20.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marianne Vos Polona Batagelj evropsko prvenstvo

Sobota, 5. 8. 2017, 20.28

6 let, 6 mesecev

Evropsko prvenstvo v kolesarstvu

Nizozemka že tretjič do evropskega naslova, Batageljeva 32.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Marianne Vos | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nizozemska kolesarka Marianne Vos je tretjič v karieri osvojila naslov evropske prvakinje. Po zmagah leta 2006 in 2007 je bila 30-letna Nizozemka najhitrejša tudi na prvenstvu v Herningu in olimpijskemu naslovu in trem naslovom svetovne prvakinje dodala še eno vredno lovoriko.

To je bil tudi nekakšen obliž na rane, ki jih je dobila po poškodbi, zaradi zlomljene ključnice ni mogla napasti četrte zmage na Giru.

Na 120,6 kilometra dolgi progi, ki je bila sicer ravninska, a jo je otežil močan veter v prsi, je Vosova skupaj s še šestimi kolesarkami glavnini ušla 30 kilometrov pred ciljem, štiri tekmovalke so do konca odpadle, Vosova pa je v ciljnem sprintu premagala Italijanko Giorgio Bronzini in Rusinjo Olgo Zabelinsko.

"Imela sem odlično podporo ekipe, danes smo bile res močne. Čutile smo nekaj pritiska, a smo ga obvladale in zdaj se lahko veselimo. Veliko sem poskušala z napadi, na koncu mi je uspelo priti v ubežno skupino, v kateri so bile močne tekmovalke," je po zmagi dejala Vosova.

Polona Batagelj je bila danes edina slovenska tekmovalka. Zasedla je 32.  mesto. | Foto: Polona Batagelj je bila danes edina slovenska tekmovalka. Zasedla je 32. mesto.

Glavnina je za najboljšimi tremi zaostala 15 sekund, v njej pa je v cilj prišla tudi edina slovenska tekmovalka Polona Batagelj, zasedla je 32. mesto.

V nedeljo se bo prvenstvo končalo z moško člansko dirko, v kateri bodo Slovenijo zastopali kapetan Luka Mezgec, Luka Pibernik, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Matej Mugerli, Marko Kump, Rok Korošec in David Per. Kristijan Koren je zaradi klubskih obveznosti nastop odpovedal.

Nedeljska dirka naj bi se po napovedih končala s sprintom. Naslova ne bo branil lanski prvak Slovak Peter Sagan, ki je v Franciji postal prvi kolesar v elitni konkurenci z naslovom evropskega prvaka. Kljub temu bo na startu nekaj odličnih sprinterjev. Strokovnjaki med favorite za odličja uvrščajo Norvežana Alexandra Kristoffa in Edvalda Boasson Hagna, Italijana Elio Vivianija, Francoza Bryana Coquarda, Irca Sama Bennetta, Danca Magnusa Corta Nielsna in tudi Mezgeca.

Luka Mezgec | Foto:

Mezgec: Vse bomo naredili, da pridemo na vrh

"Pričakujem kontrolirano dirko, ker je na startu toliko sprinterjev. Danci gredo na Corta, ker je to njihova domača dirka. Pričakujem sprint," je jasen Mezgec, o tem, da ga uvrščajo v širši krog favoritov, pa je dodal: "Ne čutim pritiska. Dirka je šele drugič na sporedu. Nima veljave kot nekatere druge dirke, ki jih vozimo z ekipo. Lepo bi bilo videti, če bi mi Slovenci zmagali. Vse bomo naredili, da pridemo čim bližje vrhu," pred dirko obljublja Mezgec.

Ne spreglejte