Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
15.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Elia Viviani

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 15.31

7 let, 12 mesecev

Viviani zmagovalec 2. etape, Veilleux ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
24-letni italijanski kolesar Elia Viviani je zmagovalec 1. etape 65. kolesarske dirke Criterium du Dauphine (2.WT). David Veilleux ostaja vodilni v skupnem seštevku.

V današnji 2. etapi je bilo na sporedu šest kategoriziranih vzponov. Vsega skupaj so kolesarji prekolesarili 17 kilometrov vzpona. Klanci niso bili pretirano zahtevni. Na dvaindvajsetem kilometru je glavnina dovolila pobeg trem kolesarjem. Rudy Molard (Cofidis), Thomas Damuseau (Argos-Shimano) in Arnaud Gerard (Bretagne-Seche Environnement) je bila trojica, ki se ji je na petdesetem kilometru pridružil še Jose Mendes (NetApp-Endura). Kot zadnji ubežnik je bil 15 kilometrov do cilja ujet Jose Mendes. Kmalu zatem je pobegnil Estonec Rein Taaramae (Cofidis), katerega je glavnina ulovila šele dobra dva kilometra do cilja. Sledil je ciljni šprint glavnine, v katerem je vidno vlogo odigral tudi Slovenec Kristijan Koren. Član ekipe Cannondale je v zadnjem kilometru narekoval tempo na čelu glavnine. Zmago je slavil njegov moštveni kolega Elia Viviani. Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Gianni Meersman in Tony Gallopin. Kanadčan David Veilleux je etapo končal na 62. mestu in zadržal rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku.

Kristijan Koren je bil po etapi zadovoljen. "Pred etapo smo se dogovorili, da bomo skušali pomagati Vivianiju, da bo z glavnino prekolesaril zadnji klanec. Če mu uspe, mu nato pomagamo v šprintu. Sam sem imel proste roke. Približno 25 kilometrov do cilja sem padel v luknjo in prebil gumo. Ker spremljevalnega avtomobila ni bilo nikjer, mi je moštveni kolega odstopil svoje kolo. Ko sem ulovil, sem prebil še prvo gumo in sem moral spet zamenjati kolo in nato lovil glavnino. V zaključku sva z Bodnarjem pomagala Vivianiju, in lahko rečem le, da sem zadovoljen. Tudi noge se dobro vrtijo," je po etapi za Sportal povedal Koren. V torek bo na sporedu ena lažjih etap na letošnji dirki. Zadnja bo dolga 167 kilometrov in bo imela na sporedu dva kategorizirana vzpona

Ne spreglejte