Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2020,
15.45

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Slovenija Nova Gorica Dirka po Italiji Giro d'Italia Giro d'Italia

Ponedeljek, 23. 11. 2020, 15.45

3 leta, 5 mesecev

giro d'italia

V Novi Gorici si močno želijo obisk Gira 2021. "Smo ambiciozni, drzni in odločeni."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Giro d'Italija - splošna | Giro d'Italia prihaja v Slovenijo. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Giro d'Italia prihaja v Slovenijo.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Potem ko je pretekli teden Primorski dnevnik poročal, da bo Giro d'Italia 2021 obiskal tudi slovenske kraje, so se danes oglasili tudi na občini v Novi gorici in potrdili prizadevanja, da skupaj z Gorico pripeljejo kolesarsko karavano tudi na slovensko stran meje.

Goriški župan Rodolfa Ziberna je za časnik povedal, da bo cilj ene od etap v Gorici, sam pa si želi, da bi etapa obiskala tudi Slovenijo. "Obstaja več možnosti. Najbolj realna je, da bodo kolesarji prečkali nekdanjo mejo pri Števerjanu in obiskali Hum, nato bi se preko Brd vrnili do Nove Gorice in se čez goriško-novogoriški Trg Evrope oziroma Transalpino vrnili na italijansko stran. Goriška kolesarka etapa bi bila neke vrste poklon združeni Evropi," je takrat ocenil Ziberna.

Jan Tratnik Giro
Sportal Novica za kolesarske navdušence. Dirka po Italiji bo naslednje leto pri nas.

Danes pa so intenzivne pogovore z organizatorji Gira potrdili tudi v Novi Gorici, kjer obisk kolesarske karavane vidijo kot skupno promocijo čezmejnega prostora. "Tovrsten dogodek pa je tudi pomembna popotnica kandidaturi Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za Evropsko prestolnico kulture 2025."

Nova Gorica je že nekajkrat pričakala kolesarsko karavano Dirke po Sloveniji. | Foto: Vid Ponikvar Nova Gorica je že nekajkrat pričakala kolesarsko karavano Dirke po Sloveniji. Foto: Vid Ponikvar

Ambiciozni, drzni in odločeni

Novogoriška mestna občina je organizacijske izkušnje pokazala že minulo leto, ko je Nova Gorica gostila start 4. etape kolesarske dirke po Sloveniji, še pravijo na občini. "Izjemnega pomena je prijateljski odnos med županoma obeh Goric, Klemnom Miklavičem in Rodolfom Ziberno. Župana tudi na področju športa šivata somestje in gradita skupno prihodnost. Nenazadnje je bil minulo leto skupaj z Italijani uspešno izpeljan tudi ciklokros na meji s Tadejem Pogačarjem v ambasadorski vlogi. Vsekakor smo ambiciozni, drzni in odločeni, da z umeščanjem tako uglednih prireditev v naš prostor celotno čezmejno destinacijo uvrstimo na mednarodni športno-turistični zemljevid in naše kraje predstavimo kot raj za kolesarje," so zapisali na občini.

Ob tem kolesarsko dirko predstavljajo tudi kot delček v mozaiku promocije in razvoja športa in turistične ponudbe v regiji, ki ponuja "konkurenčne prednosti tako v milem podnebju, izjemni pokrajini, kot tudi v bogati kulturno-zgodovinski dediščini in vrhunski gastronomiji".

Preberite še:

Tadej Pogačar lev
Sportal Tadej Pogačar: Vsi smo vedeli, kaj pričakujemo, ampak obrnilo se je tako, kot se je #video
NTT
Sportal Edina afriška kolesarska ekipa je našla pokrovitelja
Ne spreglejte