Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2020,
14.38

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Južna Afrika WorldTour UCI Team Qhubeka ASSOS NTT

Sobota, 21. 11. 2020, 14.38

3 leta, 4 mesece

rešitev za južnoafriško moštvo

Edina afriška kolesarska ekipa je našla pokrovitelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
NTT | Edina afriška profesionalna kolesarska ekipa se je letos imenovala NTT Pro Cycling, pred tem štiri leta Team Dimension Data, pa pred tem MTN Qhubeka in MTN Energade Road Team, bo naslednje tri sezone nosila ime Team Qhubeka ASSOS.  | Foto Reuters

Edina afriška profesionalna kolesarska ekipa se je letos imenovala NTT Pro Cycling, pred tem štiri leta Team Dimension Data, pa pred tem MTN Qhubeka in MTN Energade Road Team, bo naslednje tri sezone nosila ime Team Qhubeka ASSOS.

Foto: Reuters

Edina afriška profesionalna kolesarska ekipa je našla novega glavnega sponzorja, ki ji bo omogočil nadaljnje tekmovanje na dirkah najvišje ravni svetovne serije. Kot poroča britanska radiotelevizija BBC, bo uradno novo ime ekipe Team Qhubeka ASSOS, po kolesarski dobrodelni organizaciji in novem švicarskem pokrovitelju.

Japonsko telekomunikacijsko podjetje Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) je septembra sporočilo, da bo po koncu sezone 2020 končalo naslovno sponzorstvo ekipe UCI WorldTour, ki je registrirana v Južnoafriški republiki.

Partnerstvo s Švicarji

Ustanovitelj ekipe Doug Ryder je za BBC potrdil, da so sklenili partnerstvo s švicarskim podjetjem ASSOS za kolesarska oblačila, s čimer so zagotovili prihodnost ekipe.

"Kolo je še naprej orodje za spreminjanje življenja toliko ljudi za vožnjo na delo, šport, zdravje, svobodo in dostop do različnih priložnosti. V naši ekipi je bilo vedno pomembno veliko več kot le zmagovanje, vendar tudi radi zmagujemo," je dejal Ryder.

Tudi izvršni direktor novih sponzorjev Derek Bouchard-Hall je ponosen na njihovo povezovanje z dobrodelno organizacijo, ki zbira denar za zagotavljanje koles za mlade po vsej južni Afriki.

"Kolesa spreminjajo življenje"

"Res lahko uživamo, ko smo del te ekipe, ki jo vodi misija s sloganom Qhubeke, da kolesa spreminjajo življenje, ki nas ne bi mogel bolj navdihniti," je pojasnil.

Dogovor je prišel le nekaj tednov po razhodu Ryderja in nekdanjega zmagovalca Tour de Francea Danca Bjarneja Riisa, ki se je v začetku letošnjega leta pridružil ekipi kot športni direktor v upanju, da bo kupil del njihove licence World Tour.

Ekipa, ki je bila ustanovljena pred 13 leti, je na dirkah najvišje ravni od leta 2016 do 2019 tekmovala z imenom Team Dimension Data.

Preberite še:

Bjarne Riis
Sportal Nekdanji zmagovalec Toura odstopa kot športni direktor ekipe NTT
Ne spreglejte