Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 3. 2022,
17.36

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Lotto-Soudal Victor Campenaerts Dwars Door Vlaanderen

Četrtek, 31. 3. 2022, 17.36

1 leto, 2 meseca

Victor Campenaerts

V boju za zmago tako močno škrtal z zobmi, da se je eden odlomil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Victor Campenaerts | Victor Campenaerts se je močno trudil za zmago na dirki Po Flandriji, a se moral na koncu sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom. | Foto Guliverimage

Victor Campenaerts se je močno trudil za zmago na dirki Po Flandriji, a se moral na koncu sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom.

Foto: Guliverimage

V razburljivih zadnjih desetih kilometrih sredine dirke Dwars door Vlaanderen v Belgiji je bil eden najbolj aktivnih kolesarjev domačin Victor Campenaerts. Član moštva Lotto Soudal je poskusil s številnimi napadi, a se moral na koncu zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom. Kako močno se je trudil zmagati, je pokazal tudi s fotografijo neposredno po dirki. 

mathieu Van der Poel
Sportal Pogačar zamudil odločilni napad, zmaga Van der Poelu

"Ko tako močno škrtaš z zobmi, da se eden dejansko zlomi," je njegova ekipa zapisala na družabnih omrežjih ob objavi fotografije nasmejanega Campenaertsa s poškodovanim zobovjem. "Zasluži si velik aplavz," še piše. In imajo prav, 30-letni specialist za vožnjo na čas je bil v zaključku polklasike resnično bojevit in je pošteno razburkal dogajanje. 

Za zadnjim napadom si je privozil celo občutno prednost pred zasledovalci iz elitne skupine favoritov z Mathieujem van der Poelom, Tiesjem Benootom, Stefanom Küngom ter Tomom Pidcockom in Benom Turnerjem, Britancema, ki sta kakšnih 70 kilometrov pred ciljem sprožila odločilen napad, ki je presenetil tudi Tadeja Pogačarja.   

Razočaran z dosežkom, a motiviran za Flandrijo

Šest kilometrov pred ciljem sta Campenaertsa ujela Benoot in Pidcock, kmalu še van der Poel in vsi trije so dirko končali še pred njim. S četrtim mestom je bil razumljivo nekoliko razočaran. "Mislim, da je bila vseeno lepa dirka. Bil sem zelo motiviran, uspelo nam je uiti glavnini, na kupu smo bili najboljši kolesarji na dirki, z izjemo Pogačarja, ki je poskušal loviti, pa mu ni uspelo. Dobro smo sodelovali, na koncu pa sem čutil, da imam noge za zmago. Ampak ob tem potrebuješ tudi nekaj sreče. Precej razočaran sem, da se mi ni uspelo prebiti na oder za zmagovalce, očitno nisem bil dovolj močan, da bi se otresel Pidcocka," je povedal.

"Želeli smo si več napadov in več kaosa, a v resnici ni bilo nobenega napada, zato sem se odločil, da poskusim kar sam," je še povedal o sredini dirki, ki velja za nekakšno 'mini' Flandrijo, ogrevanje na znamenito klasično preizkušnjo Po Flandriji, ki bo na sporedu to nedeljo. Tudi te, 272,5-kilometrske dirke od Antwerpna do Oudenaardeja, drugega kolesarskega spomenika sezone, se bo Campenaerts lotil z izjemno motivacijo. "Mogoče pa bo tam uspelo," upa.

Primož Roglič Wout van Aert
Sportal Bo bolezen ustavila enega glavnih favoritov za zmago na Dirki po Flandriji?

Van Aert favorit, toda ...

Kot glavnega favorita za zmago na dirki Po Flandriji je Campenaerts izpostavil svojega rojaka in moštvenega kolega Primoža Rogliča v Jumbo-Vismi, Wouta Van Aerta, a se utegne zgoditi, da bo ta dirko moral izpustiti, saj je zbolel. Bodo pa tam Campenaertsovi tekmeci s sredine dirke, van der Poel, Pidcock, Benoot, pa tudi Tadej Pogačar, ki bo poskušal unovčiti izkušnje s svoje prve dirke s tlakovanimi odseki, ter tudi na enodnevnih dirkah še nevarnejši Slovenec Matej Mohorič, ki je zmagal na prvem letošnjem spomeniku, na dirki Milano−San Remo, temu pa bo pomagal tudi Jan Tratnik, najvišje uvrščeni Slovenec na dirki Dwars door Vlaanderen. 

Preberite še:

Tadej Pogačar, Jan Tratnik
Sportal Opozorilo in šola za Pogačarja. "Ne razume še ključnih trenutkov severnih klasik."
Ne spreglejte