Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 5. 2014,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dirka po Italiji Luka Mezgec

Petek, 16. 5. 2014, 17.48

8 let

Tretje mesto Mezgeca v sedmi etapi Gira, Brajkovič na operacijo komolca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francoz Nacer Bouhanni je zmagal na 7. etapi kolesarske dirke po Italiji. Slovenec Luka Mezgec je v ciljnem šprintu glavnine osvojil 3. mesto. Michael Matthews ostaja vodilni v skupnem seštevku.

V 211 kilometrov dolgi etapi sta bila na sporedu dva kategorizirana vzpona. Še preden so kolesarji opravili prvega, katerega vrh je bil na 28. kilometru, je uspelo pobegniti Robinsonu Chalapudu (Colombia), Nathanu Haasu (Garmin-Sharp), Winnerju Anaconi (Lampre-Merida), Bjornu Thurauju (Europcar) in Nicoli Boemu (Bardiani-CSF). Ubežniki so bili složni in so imeli 50 kilometrov do cilja še šest minut prednosti pred glavnino. Zadnja se je zganila nekoliko prepozno, saj so imeli ubežniki 20 kilometrov do cilja še tri minute prednosti. Na čelu glavnine so tempo narekovali kolesarji ekip Cannondale, Giant-Shimano, Trek Factory Racing, FDJ.fr in Lotto-Belisol. Prednost je začela kopneti in je 15 kilometrov do cilja znašala še dve minuti. Deset kilometrov do cilja so imeli ubežniki še minuto in 12 sekund prednosti in vse bolj je kazalo na to, da bo o zmagovalcu etape odločal ciljni šprint glavnine. Ta je pet kilometrov do cilja za njimi zaostajala le še 16 sekund. Tri kilometre do cilja so ubežnike ujeli. Takoj zatem je na tleh pristal španski šprinter Francisco Ventoso (Movistar).

Kolesarji ekipe Giant-Shimano so opravili dobro delo, a sta Tom Veelers in Luka Mezgec že dober kilometer do cilja ostala sama na čelu. Manjkal je še en kolesar, da bi bila hitrost pred začetkom ciljnega šprinta višja. Mezgec je prvi začel šprint, a sta ga do ciljne črte prehitela Nacer Bouhanni in Giacomo Nizzolo. To je že druga etapna zmaga Bouhannija na letošnji dirki, Mezgec pa je bil na stopničkah prvič. Član nizozemske ekipe Giant-Shimano je bil lani trikrat tretji v etapi. Izkazal se je tudi Jan Polanc, ki je etapo končal na 22. mestu, medtem ko je Borut Božič poskrbel, da je Michele Scarponi etapo končal v ospredju in dobil čas zmagovalca. V skupnem seštevku dirke ni bilo sprememb, tudi v sobotni 8. etapi bo v rožnati majici kolesaril Michael Matthews.

Slovenec Jani Brajkovič, ki je zaradi padca odstopil v včerajšnji 6. etapi, je za Sportal potrdil, da bo moral zaradi počene kosti na operacijo levega komolca. Kje jo bodo opravili, še ni znal povedati.

Ne spreglejte