Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 11. 2012,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Tratnik

Četrtek, 15. 11. 2012, 15.40

8 let

Tratnik in Glivar v isti ekipi kot Jure Golčer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dvaindvajsetletni slovenski kolesar Jan Tratnik bo v prihodnji sezoni član avstrijske ekipe Tirol. Aktualni evropski prvak med mlajšimi člani bo tako moštveni kolega Jureta Golčerja.

''Z današnjim dnem sem član avstrijske ekipe Tirol. Nisem želel več čakati na ponudbo katere od ekip s Pro Team ali Profesionalno kontinentalno licenco. Poleg tega je bilo še nekaj možnosti, da bi se vrnil v ekipo Omega Pharma-Quick Step katere član sem bil leta 2011. Očitno sem storil napako in nisem bil že poleti dovolj 'tišast' ob osvojitvi naslova evropskega prvaka. A verjamem, da bom v novi ekipi imel dovolj dobre pogoje in se bom lahko dokazal na dovolj dobrih dirkah. Pogodbo imam za eno sezono. Motivacije mi ne manjka saj se dobro zavedam, da bom v tej ekipi lahko dirkal tudi za svoj rezultat, medtem ko bi bil v kateri izmed ekip s Pro Team licenco le pomočnik. Izkoristil bi še priložnost in se zahvalil vsem članom ekipe Radenska za vso pomoč in trud,'' je ob podpisu nove pogodbe za Sportal dejal Tratnik.

Poleg Tratnika, ki prihodnje leto ne bo več mlajši član in zato ne more biti član ekipe Radenska, katere član je bil v letih 2009, 2010 in 2012, bo ekipo Tirol okrepil tudi Srečko Glivar. Preizkušeni in eden najboljših slovenskih športnih direktorjev bo imel tako v ekipi kar dva Slovenca. Že letos je bil član ekipe Jure Golčer s katerim je Glivar delal že v preteklosti. ''Vesel sam nove priložnosti, da se bom lahko vrnil v kolesarsko karavano. Poleg tega se veselim dela z Juretom, ki je eden najboljših in najkoristnejših kolesarjev s katerim sem kdajkoli delal. V ekipi bo tudi Tratnik, ki sodi med boljše mlade kolesarje na svetu,'' je za Sportal povedal Glivar, ki je po svoji kolesarski karieri že v številnih ekipah opravljal delo športnega direktorja. In to zelo uspešno!

Petintridesetletni Golčer je že pred dnevi v šali za Sportal povedal, da bo dirkal še eno leto preden se bo dokončno upokojil. ''Prvi zbor ekipe imamo 20. decembra, medtem ko bodo prve daljše skupne priprave ekipe šele februarja. Veselim se že prihoda Glivarja in Tratnika. Glede na krizo, ki je prizadela vse plasti življenja, sem vesel, da bo ekipa tudi v prihodnji sezoni delovala v približno istih okvirih kot letos.'' Golčer sicer v pretekli sezoni ni uspel slaviti zmage, a je dirko Po Sloveniji končal na 7., dirko po Avstriji pa na 14. mestu. Poleg tega je na 3. mestu končal dirko Fleche du Sud ter na 7. mestu dirko Szlakiem Grodow Piastowskich.

Sicer je bil v prvem delu letošnje sezone član ekipe Tirol tudi Blaž Furdi, ki je nato na eni izmed zabav storil neumnost in zaužil eno izmed 'žurerskih drog' in je nato padel na testu prepovedanih sredstev za kar mu je Avstrijska kolesarska zveza prisodila dvoletno prepoved nastopanja.

Ne spreglejte