Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
13.08

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tour de France Tour de France

Torek, 1. 7. 2014, 13.08

1 leto, 9 mesecev

Traktorji in wi-fi? Vse za boljši sprejem dirke vseh dirk.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Britansko otočje nestrpno odšteva dneve do prve etape dirke Po Franciji, kar dokazuje tudi podatek, da bodo za zagotavljanje wi-fi signala za navijače na podeželju vpregli celo traktorje.

Letošnja 101. dirka Po Franciji se bo začela v soboto, 5. julija, s štartom v Leedsu. Ker je proga speljana tudi po britanskem podeželju, so se tamkajšnji prebivalci odločili za družni podvig.

Za dobrobit navijačev, ki bodo v prihodnjih dneh zasedli grifijo Yorkshire, z enim in edinim namenom, da bi na pot pospremili karavano vrhunskih kolesarjev, ki jih čaka 21 etap do cilja v Parizu, je prišlo do sodelovanja med Nacionalno kmečko zvezo, proizvajalcem traktorjev Massey Ferguson in internetno družbo Avoline. Njihov skupni cilj je zagotoviti internetno povezavo, s katero bodo gledalcem v navijaških conah, ki bodo razporejene v osmih krajih britanskega otočja, omogočili prvovrstno uporabniško izkušnjo. Ljubitelji kolesarstva bodo tako prek svojih mobilnih telefonov in tablic brez težav brskali po spletu, objavljali fotografije, tvite, poste in podobno.

Kako? S traktorjema, ki se bosta na nekatere nedostopne predele zapeljala opremljena s satelitski krožnikom, ki bo omogočal brezplačno internetno povezavo v radiju petsto metrov od položaja traktorja.

Traktorja bosta tako prvi dan "preživela" v nacionalnem parku v Hawesu in v Grassingtonu, kjer 5. julija v času etape od Leedsa do Harrogata pričakujejo okrog 8 tisoč navijačev, naslednji dan pa se bosta preselila v bližino Sheffielda in Holma.

"Zelo smo vznemirjeni in upamo, da bomo lahko prispevali svoj delež k temu čudovitemu dogodku," je ob tem poudaril predstavnik Zveze Richard Pearson in dodal: "Kmetje po Yorksiru že nestrpno pričakujejo trenutek, ko bodo v svojih krajih lahko pozdravili na desettisoče navijačev, ki si bodo v naše kraje prišli ogledat Tour, ob tem pa lahko okušali tudi našo kulinariko in občudovali naravno kuliso. Zavedamo se, da imamo težave z internetnim dostopom, navijači pa bodo seveda želeli uporabljati svoje mobilne telefone, dostopati do informacij, objavljati fotografije z dirke, tvitati in podobno, zato smo se domislili, da bi prispevali svoj delež. Z zagotovitvijo internetne povezave."

Ne spreglejte