Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2014,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Po Sloveniji

Torek, 17. 6. 2014, 10.27

8 let

Tom Van Asbroeck prvo ime ekipe Topsport Vlaanderen-Baloise

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Belgijska ekipa Topsport Vlaanderen-Baloise bo na dirki Po Sloveniji nastopila z osmerico kolesarjev, ki bodo skušali predvsem izboljšati dozdajšnje dosežke moštvenih kolegov.

Belgijska ekipa s Profesionalno kontinentalno licenco ima letos v svojih vrstah 25 Belgijcev. Letošnja sezona je že 21. zapored, odkar obstaja ekipa, ki jo vodi menedžer Christophe Sercu. Od najbolj znanih belgijskih kolesarjev so kariero v tej ekipi začeli Stijn Devolder, Tom Steels, Mario Aerts, Frederik Willems, Serge Pauwels, Maarten Wijnants, Jurgen Van de Walle, Wilfried Cretskens, Bjorn Leukemans, Leif Hoste, Kevin Van Impe, Kenny Dehaes, Jan Bakelants, Ben Hermans, Kristof Goddaert, Nikolas Maes, Iljo Keisse, Sep Vanmarcke, Klaas Lodewyck, Maarten Neyens, Thomas De Gendt, Kristof Vandewalle, Serge Baguet, Nico Sijmens, Jan Kuyckx, Geert Verheyen, Peter Mertens, Kurt Hovelijnck, Frederick Veuchelen, Niko Eeckhout, Wim Vansevenant, Glenn D'Hollander, Steven Caethoven, Wim Vanhuffel, Tom Vanoppen, Erwin Thijs, Kurt Van De Wouwer, Geert Van Bondt, Bert Roesems, Paul Van Hyfte, Kris Boeckmans, Jerome Baugnies in Johan Coenen. Glavno vodilo ekipe je, da vzgaja mlade kolesarje, ki nato prestopijo v ekipe višjega ranga (licenca WorldTour).

Ekipa bo letos že petič nastopila na dirki Po Sloveniji

Kolesarji ekipe so tudi letos s povabilom organizatorjev nastopili na nekaterih dirkah svetovnega koledarja. Ekipa bo letos že petič nastopila na dirki Po Sloveniji. Leta 2010 je Jerome Baugnies dirko končal na 28. mestu. Tistega leta je Michael Van Staeyen v prvi etapi zasedel četrto mesto. Omenjeni kolesar je bil nato še šesti v zadnji etapi s ciljem v Novem mestu. Leta 2011 je Sander Armee dirko končal na 18. mestu, medtem ko je Pieter Serry uvodni prolog končal na desetem ter Stijn Neirynck zadnjo etapo na osmem mestu. Predlansko dirko Po Sloveniji je spet najvišje končal Sander Armee, ki je zasedel 21. mesto. Najboljši etapni uvrstitvi je dosegel Pieter Serry, ki je bil v prvi etapi sedmi in v drugi etapi 11. Na lanski dirki je bil najboljši član ekipe Arthur Van Overberghe, ki je dirko končal na 11. mestu v skupnem seštevku. Letos so kolesarji ekipe dosegli štiri zmage na kategoriziranih dirkah Mednarodne kolesarske zveze. Od kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki Po Sloveniji, so zmago slavili Sander Helven (prva etapa dirke Etoile de Besseges), Tom Van Asbroeck (enodnevna dirka Cholet-Pays de Loire) in Eliot Lietaer, ki je pretekli teden zmagal v drugi etapi dirke Boucles de la Mayenne. Prav Tom Van Asbroeck je tisti kolesar, ki v ekipi najbolj izstopa po dosežkih. Poleg zmage, ki jo je dosegel marca, je letos že petkrat osvojil drugo in trikrat tretje mesto na kategoriziranih dirkah.

Ne spreglejte