Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2017,
14.23

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

gorsko kolesarstvo Tanja Žakelj

Nedelja, 27. 8. 2017, 14.23

6 let, 8 mesecev

Svetovni pokal, Val di Sole

Žakljeva se ob koncu svetovnega pokala ni najbolje znašla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tanja Žakelj | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na zadnji dirki svetovnega pokala v sezoni v italijanskem Val di Soleju dosegla najslabši rezultat sezone, bila je 26. Zadnjo dirko pokala je dobila Švicarka Jolanda Neff, druga je bila zmagovalka skupnega seštevka Ukrajinka Jana Belomojna. Že pred tem je bil Rok Naglič med mlajšimi člani 48.

Žakljeva se v vroči dolini sonca danes ni najbolje znašla. Začela je sicer solidno, že po dveh krogih pa je bila izven dvajseterice. Na koncu je zmogla do 26. mesta, zaostala je sedem minut in 26 sekund.

"Upala sem na dober dan, nisem ga imela. Od začetka se nisem prestrašila, po startnem in prvem krogu je solidno kazalo. Nato nisem našla pravega ritma, šla sem kolikor sem lahko. In to je bilo slabo," je dirko pokomentirala Žakljeva, ki je priznala, da je izgubila tudi precej motivacije, ko je nazadovala. "Vseeno sem ostala na zelo solidnem 14. mestu skupno. Kar se tiče tega, sem imela dokaj konstantne rezultate z izjemno današnjega. S tega vidika moram biti zadovoljna," je vseeno pozitivne zaključke iskala slovenska državna prvakinja.

Neffova in Belomojna sta se na vodilnih mestih znašli po dveh krogih, v predzadnjem krogu pa je Švicarka zlomila odpor Ukrajinke in se odpeljala naprej. Belomojna zaostanka ni več mogla nadoknaditi, na koncu je bila 20 sekund počasnejša. Za njima so za tretje mesto obračunavale tri svetovne prvakinje, mesta na zmagovalnih stopničkah se je na koncu razveselila Poljakinja Maja Wloszczowska, četrta je bila še druga nekdanja svetovna prvakinja Rusinja Irina Kalentijeva, peta pa aktualna prvakinja Danka Annika Langvad.

Belomojna si je skupno zmago zagotovila že na prejšnji dirki v Kanadi, bolj zanimiv je bil obračun za drugo mesto, saj je bilo zanj v igri še šest tekmovalk. Na koncu se ga je veselila Wloszczowska.

Naglič 48.

Dopoldan je dirkal Naglič, ki je z zaostankom 7:42 minute zasedel 48. mesto. Slavil je Italijan Nadir Colledani. Član Calcit Bike Teama je bil v letošnji sezoni na štirih dirkah svetovnega pokala najboljši v Nemčiji, ko je zasedel 23. mesto.

Na SP v Avstralijo

Žakljevo in Nagliča čez dva tedna čaka še nastop v dresu slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Avstraliji.

Ne spreglejte