Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 4. 2014,
13.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Joaquim Rodriguez Katjuša padec

Ponedeljek, 21. 4. 2014, 13.58

7 let, 12 mesecev

Španski kolesar jo je ob grdem padcu odnesel brez zloma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španski kolesar Joaquim Rodriguez, ki je padel na devetdesetem kilometru nedeljske dirke Amstel Gold Race, jo je odnesel brez počene kosti. Nastop na dirki po Italiji ni ogrožen.

Po pisanju tujih spletnih strani naj bi danski kolesar Nicki Sorensen (Tinkoff-Saxo) povzročil padec na devetdesetem kilometru dirke.

"Sorensenu naj bi nekaj priletelo v kolo in je grdo padel. Ker sem se mu umikal, sem s kolenom zadel količek ob cesti in pristal na tleh," je za Wort.lu dejal Andy Schleck. V ta padec je bil vpleten tudi Joaquim Rodriguez, ki je poskušal nadaljevati z dirko, a je nato odstopil.

Štirideset kilometrov kasneje je odstopil tudi Andy Schleck, saj so bile bolečine v kolenu prehude. Rodrigueza je nato maser Jaume Fernandez odpeljal v bolnišnico na slikanje, ki je potrdilo, da so kosti 34-letnega Španca ostale cele. Oddahnilo si je tako vodstvo ekipe kot tudi Rodriguez.

"Vse kaže na to, da sem jo odnesel brez zloma. Vsekakor lahko potrdim, da bom v redu za dirko po Italiji," je na svojem twitter profilu zapisal Joaquim Rodriguez. Član Katjuše je na tej dirki padel tudi lani in nato čez tri dni že zasedel 6. mesto na dirki Valonska puščica.

Teden dni po padcu je dirko Liege-Bastogne-Liege končal na 2. mestu. Vsekakor smo lahko prepričani, da bo Rodriguez tudi tokrat stisnil zobe in nastopil na obeh dirkah, ki bosta na sporedu v tem tednu. Že pred časom je namreč dejal, da je zmaga na dirki Liege-Bastogne-Liege njegov največji cilj v letošnji sezoni.

Tudi letos se ponavlja zgodba v povezavi z Rodriguezom in sobo številka 11 v hotelu Malpertuus. Tudi letos so kolesarji Katjuše nastanjeni v tem hotelu in tudi letos sta v sobi številka 11 Rodriguez in Daniel Moreno. V njej je doslej spalo že kar nekaj zmagovalcev omenjenih dirk. V tej sobi sta že lani in predlani spala Rodriguez in Moreno. Oba sta zmagala dirko Valonska puščica. Rodriguez leta 2012, Moreno lani.

Pred njima so v tej sobi spali tudi Mario Cipollini (2002), ki je takrat osvojil naslov svetovnega prvaka, Michele Bartoli, ki je dvakrat zmagal dirko Liege-Bastogne-Liege ter Italijan Moreno Argentin, ki je v času svojih zmag na dirkah Valonska puščica (trikrat) in Liege-Bastogne-Liege (štirikrat) vedno spal v omenjeni sobi.

Lastnik hotela je Italijan Valerio Piva, ki je športni direktor v ekipi Katjuša. "Sobo smo pozimi obnovili in prebarvali. Mogoče to zdaj ne bo več srečna soba," je dejal Piva. Se bo tudi letos ponovila lanska zgodba?

Ne spreglejte