Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2022,
17.35

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Natisni članek

Španija Mikel Landa Alejandro Valverde Nizozemska Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Ponedeljek, 22. 8. 2022, 17.35

1 leto, 3 mesece

Alejandro Valverde in Mikel Landa

Španca srečna, da sta preživela Nizozemsko. "Bolje, da ne rečem nič več."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

1

Alejandro Valverde | "Bilo je kar nekaj strašljivih trenutkov, a bolje, da ne rečem nič več," je po nedeljski tretji etapi Vuelte, zadnji na Nizozemskem, povedal španski kolesar Alejandro Valverde. | Foto Guliverimage

"Bilo je kar nekaj strašljivih trenutkov, a bolje, da ne rečem nič več," je po nedeljski tretji etapi Vuelte, zadnji na Nizozemskem, povedal španski kolesar Alejandro Valverde.

Foto: Guliverimage

Španska kolesarska asa Alejandro Valverde in Mikel Landa sta si močno oddahnila, ko se je letošnja Vuelta po treh dneh dirkanja na Nizozemskem preselila v njuno domovino. Vesela sta, da sta brez padcev preživela sobotno in nedeljsko etapo, a te sreče niso imeli tudi vsi njuni tekmeci. Z Dirke po Španiji sta namreč že odstopila dva poškodovana kolesarja.

Sam Bennett
Sportal Ircu še drugi sprinterski spopad na Vuelti, rdeča majica spet menja lastnika

Start 77. Dirke po Španiji je na Nizozemskem, v deželi, ki je do kolesarjev ena od najprijaznejših na svetu, navdušil številne tamkajšnje ljubitelje kolesarskih dirk, a ozke ceste s številnimi krožišči, zahtevnimi križišči in nevarnim "cestnim pohištvom" niso navdušile tekmovalcev.

"Več ne želim povedati, saj bi se razjezil"

"Bilo je kar nekaj strašljivih trenutkov, a bolje, da ne rečem nič več. Uspelo se nam je izvleči brez posledic in zdaj smo veseli, da se vračamo v Španijo," je za španski časnik As povedal 42-letni veteran Alejandro Valverde, kolesar španskega moštva Movistar, ki letos vozi svojo zadnjo Vuelto. "Več ne želim povedati, saj bi se razjezil," je še dodal zmagovalec španske pentlje iz leta 2009.   

Zaradi padcev sta z letošnje dirke že odstopila dva nesrečnika, Belgijec Steff Cras (Lotto Soudal) v soboto in Kanadčan Michael Woods (Israel PremierTech) v nedeljo. Padel je tudi eden izmed favoritov za skupno zmago, Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadoers), a jo je k sreči odnesel brez poškodb.

Kakko je z Woodsom in Crasom?

Iz ekipe Israel - Premier Tech so sporočili, da je 35-letni Kanadčan v nedeljskem padcu utrpel pretres možganov ter nekaj odrgnin, k sreči pa nobenih zlomov. 

Steff Cras jo je skupil huje, zlomil si je desni komolec in prst na levi roki. 

"Veseli smo, da odhajamo"

Milel Landa: Ogromno je bilo krožišč na cestah, ki jih nismo vajeni. Veseli smo, da odhajamo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Milel Landa: Ogromno je bilo krožišč na cestah, ki jih nismo vajeni. Veseli smo, da odhajamo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Predvsem nedeljska tretja etapa s startom in ciljem v Bredi je bila zaradi razmer na trasi napeta, selitev v rodno Španijo tako pozdravlja tudi Mikel Landa, član moštva Bahrain Victrorious. "Ogromno je bilo krožišč na cestah, ki jih nismo vajeni. Veseli smo, da odhajamo," je po nedeljski etapi povedal 32-letni Španec. 

Zanimivo je, da se kolesarski profesionalci pritožujejo prav nad razmerami na Nizozemskem, ta velja za državo, izjemno prijazno do kolesarjev, a je ob tem treba poudariti, da tekmovalci vozijo po cestah, ki so prvotno namenjene avtomobilom, tam pa prav objekti, ki so narejeni za varnost civilistov na kolesih, lahko povzročajo težave drveči karavani ene od največjih dirk na svetu.  

Nadaljuje se v torek

Letošnja Vuelta se bo nadaljevala v torek s 153,5 kilometra dolgo četrto etapo s startom v Vitorii in ciljem v Laguardii. V rdeči majici vodilnega bo kolesaril moštveni kolega Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma, Italijan Eduardo Affini, slovenski as pa v skupnem seštevku zaseda tretje mesto.

Landa je po treh dneh dirkanja na Nizozemskem uvrščen na 45. mesto z 42 sekundami zaostanka za vodilnim, Valverde zaostaja še sekundo več in je trenutno 59.  

Preberite še:

Primož Roglič Dirka po Španiji 2022
Sportal Roglič o tem, kdaj bo oblekel rdečo majico: Potreboval jo bom šele v Madridu
Marco Haller
Sportal Haller presenetil Van Aerta v Hamburgu, Mezgec 13.
Peter Kočjaž
Sportal Nekdanji kolesar na poti okrog sveta: Ko v službi daš odpoved, gre zares
Ne spreglejte