Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2013,
21.12

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samuel Sanchez

Petek, 15. 11. 2013, 21.12

8 let, 2 meseca

Samuel Sanchez bi očitno najprej rad odškodnino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zadnjih dneh je bilo kar veliko napisanega v povezavi s španskim kolesarjem Samuelom Sanchezom. Nekdanji olimpijski prvak bi rad najprej dobil izplačano veljavno pogodbo za prihodnji dve leti.

Sanchez, ki bo februarja dopolnil 36 let, je imel z ekipo Euskaltel-Euskadi podpisano pogodbo še za prihodnji dve leti. Ker bi očitno rad prišel vsaj do delčka denarja iz pogodbe za prihodnji dve sezoni, ves čas trdi, da nima niti ene ponudbe katere izmed kolesarskih ekip za nadaljevanje kariere. A v svojih vrstah bi ga radi imeli najmanj dve ekipi s profesionalno kontinentalno licenco. Belgijska Wanty-Groupe Goubert pospešeno išče denar le za Sancheza, medtem ko je pogovore za spletno stran VeloNation potrdil tudi David Evangelista, ki je v kolumbijski ekipi Colombia zadolžen za stike z javnostjo. "Ekipo Colombia zanima razplet položaja, v katerem je Samuel Sanchez, čeprav ne morem reči, da se pogajamo za prestop. Potrdili smo, da ga želimo imeti v svojih vrstah, in govorili z njim, a dokler je član ekipe Euskaltel-Euskadi, ne moremo narediti ničesar," je dejal Evangelista, ki je tudi potrdil, da bo v prihodnji sezoni v ekipi med 18 in 20 kolesarjev. Sanchez očitno čaka, da njegovi odvetniki končajo zgodbo z ekipo Euskaltel-Euskadi, preden bo objavil, kaj namerava v prihodnje. Vsekakor ne bo nikoli več dobil tako visoke pogodbe, kot jo je podpisal za prihodnji dve leti z ekipo Euskaltel-Euskadi. Član te je bil 14 sezon.

Očitno sta navajanje, da nima ekipe za prihodnjo sezono, ter dejstvo, da je vodstvo ekipe prepozno obvestilo kolesarje, da bo ekipa prenehala delovati, glavna aduta Sancheza, ki želi dobiti nekaj denarja. Da se je Sanchez pogovarjal z omenjenima ekipama, je prvi izdal Hilaire Van Der Schueren. Navedel je, da se je poleg ekipe Wanty-Groupe Goubert s Sanchezem pogovarjala še ena ekipa, ki prihaja z ameriške celine in ima profesionalno kontinentalno licenco. Ekipa UnitedHealthcare je takoj zanikala možnost, da bi Sanchez okrepil ekipo, medtem ko Novo Nordisk zavezuje pogodba, da ima v svojih vrstah le kolesarje z diabetesom. Tega Sanchez nima. Tako ga je pot pripeljala do ekipe Colombia, ki je potrdila, da so se s kolesarjem pogovarjali.

Ne spreglejte