Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2013,
15.17

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samuel Sanchez

Petek, 7. 6. 2013, 15.17

8 let, 2 meseca

VIDEO: Sanchezu etapna zmaga, Froome ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španec Samuel Sanchez je zmagovalec 7. etape 65. kolesarske dirke Criterium du Dauphine (2.WT). Christopher Froome ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Koren 21.

Predzadnji dan dirke je bila na sporedu 188 kilometrov dolga etapa v kateri je bilo na sporedu pet kategoriziranih vzponov. Alpe d'Huez, prelazi Sarenne, Ornon in Noyer ter ciljni vzpon v Superdevoluy so bili klanci, ki so si sledili tako kot so našteti. Vsega skupaj je bilo v etapi na sporedu 41 kilometrov vzpona. Na petindvajsetem kilometru etape je glavnina dovolila pobeg skupine v kateri je bilo kar 25 kolesarjev. Ubežniki so imeli največjo prednost na stotem kilometru, in je znašala dobrih pet minut. A še pred vrhom vzpona na prelaz Noyer so bili vsi ubežniki ujeti. Pred gorskim ciljem, od koder je bilo do cilja še 12 kilometrov, sta glavnini uspela pobegniti Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) in Jakob Fuglsang (Astana). Ubežnika sta imela na gorskem cilju 25 sekund prednosti pred prvo zasledovalno skupino.

Sledil je spust in 4 kilometre ciljnega vzpona v smučarsko središče Superdevoluy. Tokrat je bil Fuglsang močnejši od Sancheza kateremu je skušal na ciljnem vzponu kar nekajkrat pobegniti. A Sanchez je zdržal vse poskuse in v ciljnem šprintu premagal Fuglsanga. Slednji je imel tokrat tudi večjo željo po tem, da bi si do cilja prikolesaril čim večjo prednost pred zasledovalci saj bi tako napredoval v skupnem seštevku. Sanchez je slavil prvo letošnjo zmago in s tem svoji ekipi priboril tretjo v sezoni. Fuglasang je dobil isti čas in je bil drugi, medtem ko so zasledovalci zaostali 16 sekund. Christopher Froome je brez težav zadržal rumeno majico vodilnega. Kristijan Koren je bil 31. saj je zaostal dobre tri minute. V skupnem seštevku je sedaj na 21. mestu. Dirka se bo končala v nedeljo, ko bo na sporedu 155 kilometrov dolga etapa. Slednja se bo odločila v zadnjih petdesetih kilometrih, ko bosta na sporedu dva vzpona prve kategorije. Odločilen bo 14 kilometrov dolg ciljni vzpon v Risoul.

Ne spreglejte