Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
13.14

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samuel Sanchez

Nedelja, 2. 2. 2014, 13.14

8 let, 2 meseca

Samuel Sanchez novi član ekipe BMC Racing

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španski kolesar Samuel Sanchez je od danes član ameriške kolesarske ekipe BMC Racing. Nekdanji olimpijski prvak s cestne dirke v Pekingu bo v sredo dopolnil 36 let.

Vodstvo ekipe BMC Racing je 17. januarja odpustilo Italijana Alessandra Ballana in porajalo se je vprašanje, ali bo vodstvo ekipe zapolnilo prosto mesto. Danes je menedžer ekipe Jim Ochowicz objavil, da je Španec Samuel Sanchez novi član ekipe, v kateri je spet 28 kolesarjev.

"Samuel bo v ekipo prinesel ogromno znanja in izkušenj. Odličen je na vseh vrstah dirk, a bomo nanj še posebej računali na enodnevnih klasičnih dirkah v Ardenih ter na tritedenskih etapnih dirkah," je dejal Ochowicz. Samuel Sanchez, ki je bil vse od leta 2001 član španske ekipe Euskaltel-Euskadi, je v dosedanji karieri kar štirinajstkrat nastopil na kateri od tritedenskih dirk in jih enajstkrat končal.

Dirko po Španiji, na kateri je doslej slavil 5 etapnih zmag, je leta 2009 končal na 2. mestu v skupnem seštevku. Na dirki po Franciji je slavil eno etapno zmago in jo leta 2010 končal na 3. mestu v skupnem seštevku. Leto dni kasneje je na dirki po Franciji osvojil pikčasto majico najboljšega kolesarja v skupnem seštevku točkovanja gorskih ciljev.

"Počutim se kot kolesar, ki je pravkar podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. Rad bi se zahvalil celotni ekipi BMC Racing ter še posebej Andyu Rihsu in Jimu Ochowiczu, da sta me sprejela v eno najimenitnejših ekip z WorldTour licenco. Upam, da bom lahko delil svoje izkušnje z mlajšimi kolesarji, ki so člani ekipe. Poleg tega sem tudi vesel, da bom po vseh letih, ko sem dirkal proti Cadelu Evansu in s katerim se dobro poznava, lahko slednjemu pomagal do dobrih rezultatov," je ob objavi novice dejal Samuel Sanchez.

Sanchez je edini španski kolesar v ekipi, ki jo sestavljajo kolesarji iz 13 držav. Pet jih prihaja iz Združenih držav Amerike, Belgije in Švice. Sledijo trije Nemci in dva Italijana, medtem ko iz Kolumbije, Velike Britanije, Avstralije, Norveške, Danske, Francije, Španije in Slovaške prihaja le en kolesar.

Ne spreglejte