Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2014,
16.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Sagan Kristijan Koren Aldo Ino Ilešič Borut Božič

Petek, 21. 2. 2014, 16.55

8 let

Sagan z etapno zmago do majice vodilnega v skupnem seštevku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zmagovalec 4. etape in novi vodilni v skupnem seštevku 5. kolesarske dirke po Omanu (2.HC) je Slovak Peter Sagan. Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Rigoberto Uran in Vincenzo Nibali.

Na dirki je bila na sporedu prva težja etapa, v kateri je bil v zaključku etape na sporedu vzpon Bousher Alamrat. Vzpon je moralo 142 kolesarjev, ki so pričeli etapo, prekolesariti kar štirikrat, preden so končali etapo.

Evan Huffman (Astana), Jaroslav Popovič (Trek Factory Racing), Greg Van Avermaet (BMC Racing) in Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) so bili štirje ubežniki, ki so glavnini pobegnili na petnajstem kilometru. Na petdesetem kilometru so imeli osem minut prednosti pred glavnino, na čelu katere so bili kolesarji ekipe Lotto-Belisol.

Pozneje so se jim pridružili še kolesarji drugih ekip in prvi vzpon so ubežniki pričeli s slabimi šestimi minutami prednosti. Kot zadnji ubežnik je bil 14 kilometrov do cilja ujet Van Avermaet. Prvi je na vrh zadnjega vzpona prikolesaril lanski zmagovalec dirke Christopher Froome, ki pa na spustu ni bil dovolj pozoren in so mu pobegnili Pater Sagan, Vincenzo Nibali in Rigoberto Uran.

Trije ubežniki so imeli pet kilometrov do cilja že 18 sekund prednosti, medtem ko so zadnji kilometer etape pričeli le s šestimi sekundami prednosti. A to je bilo dovolj, da je Sagan slavil etapno zmago. To je njegova prva letošnja zmaga in že četrta v karieri na dirki po Omanu.

Sagan je tudi oblekel rdečo majico vodilnega, ki jo bo branil v kraljevski sobotni etapi, ki se konča s ciljnim vzponom, ki bo dolg 300 metrov manj kot 6 kilometrov. Od Slovencev je z etapo najhitreje opravil Kristijan Koren, ki je zasedel 39. mesto.

Ne spreglejte