Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2013,
17.30

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Grega Bole

Nedelja, 28. 7. 2013, 17.30

8 let, 3 mesece

Riblon z lahkoto, do rumene majice mu je zmanjkalo 7 sekund

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francoz Christophe Riblon je zmagovalec 2. etape 70. kolesarske dirke po Poljski (2.WT). V skupnem seštevku dirke je vodstvo prevzel Poljak Rafal Majka. Grega Bole 31. v etapi.

Na sporedu je bila še ena etapa, ki se je končala s ciljnim vzponom. Kolesarji so morali opraviti z 206 kilometrov dolgo etapo, ki je imela v zadnjih sedemdesetih kilometrih na sporedu tri kategorizirane gorske cilje. Etapa se je končala z dobrih 12 kilometrov dolgim vzponom na prelaz Pordoi. Kmalu po štartu etape je glavnini pobegnila skupina v kateri je bilo 16 kolesarjev. A prelaza Pampeago in Costalunga sta bila dovolj, da so v ospredju ostali le še Christophe Riblon (Ag2r-La Mondiale), Thomas Rohregger (RadioShack-Leopard), Georg Priedler (Argos-Shimano), Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step), Maciej Paterski (Cannondale) in Tomasz Marczynski (Vacansoleil-DCM). Ubežna šesterica je ciljni vzpon na 2239 metrov visoki prelaz v Dolomitih, pričela z dobrima dvema minutama prednosti pred glavnino. V slednji je tempo na čelu pred pričetkom klanca narekoval Slovenec Robert Vrečer.

Že 8 kilometrov do cilja je Riblon ostal sam v ospredju. V ozadju so bili na čelu glavnine kolesarji ekipe Colombia, a prednost Riblona je le še naraščala. Že 5 kilometrov do cilja je bilo jasno, da bo etapno zmago slavil Riblon. Kolesar ekipe Ag2r-La Mondiale, ki je pred štirinajstimi dnevi slavil etapno zmago na dirki po Franciji (Alpe d'Huez), je slavil novo zmago in le 7 sekund mu je zmanjkalo, da bi oblekel tudi rumeno majico vodilnega. Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Avstrijca Thomas Rohregger in Georg Priedler. Etapo so končali tudi vsi štirje Slovenci. Najdlje je lahko najboljšim sledil Grega Bole, ki je z zaostankom šestih minut in pol zasedel 31. mesto. Rumena majica bo v torek tako na ramenih domačina Rafala Majke. V ponedeljek je na dirki namreč ne sporedu dan odmora saj se mora karavana dirke iz Italije preseliti v Krakov.

Ne spreglejte