Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2015,
19.39

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Po Sloveniji Bogdan Fink Primož Roglič Primož Roglič Sky Orica Green Edge Eurosport

Sreda, 24. 6. 2015, 19.39

7 mesecev, 1 teden

Prihodnje leto se bo vse skupaj še bolj zaostrilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dirka Po Sloveniji se je za slovenske ljubitelje kolesarstva razpletla na najlepši mogoči način. Zmagal je namreč domačin Primož Roglič. Jasno pa je že, da bo prihodnje leto konkurenca še večja.

"Kot organizatorji dirke smo zelo zadovoljni. Če nihče ne reče ničesar, potem so bili vsi zadovoljni. Prav tako smo bili rezultatsko nadvse uspešni. Ljudje so dobro sprejeli te uspehe. Na vseh štirih etapah je bilo več gledalcev kot v preteklih letih, v Slovenski Bistrici so bili ob progi kljub močnemu dežju. Iz tega vidika smo kot organizatorji zadovoljni. Uspeh Primoža Rogliča je prav tako velik uspeh, ki je celo bolj cenjen v tujini kot doma. Da zmagaš v takšni konkurenci …" je organizacijski direktor dirke Po Sloveniji Bogdan Fink uvodoma spregovoril o uspešnosti dirke.

Ta je slovenskim ljubiteljem kolesarstva prinesla dodatno zadovoljstvo. Primož Roglič je namreč dirko končal v rumeni majici, Domen Novak je bil najboljši mlajši kolesar, Marko Kump (vsi trije Adria Mobil) pa je slavil v ciljnem šprintu na zadnji etapi s ciljem v Novem mestu.

Vsako leto postaja tradicija, da na dirki Po Sloveniji nastopajo priznana moštva WorldToura. Tudi letos smo videli kolesarje Lampreja in Katjuše, prišla pa je tudi najbogatejša ekipa na svetu Sky. Vse tri se bodo tudi prihodnje leto vrnile, prišlo pa bo še moštvo Orica Green Edge, kar bo le še zaostrilo konkurenco na slovenski kolesarski pentlji.

Želja je Eurosport, vendar bo morala interes v promociji videti tudi država

Velika želja organizatorja je, da bi tako kot leta 2007 dirka imela pet etap, vendar je to vse pogojeno s financami – pokrovitelji, občine, ki gostijo štarte in cilje, država … "Nekatere pogodbe s pokrovitelji potečejo, zato se bomo morali potruditi tudi na tem področju. Naša želja je, da bi dirko še bolj ponesli v svet, s čimer bi veliko pridobila tudi Slovenija. Prenos na Eurosportu bi bila ogromna reklama za našo državo. Približno 800 tisoč evrov je potrebnih, hkrati pa dobi Slovenija oglasne prostore na tej športni televiziji … Dirko in lepote Slovenije bi si potencialno lahko ogledala 60-milijonska masa, če pa ima prenos kakšna od slovenskih ekip, je baza dvomilijonska."

Če bo imela dirka Po Sloveniji pet etap, bo, jasno, dodatna gorska, zaradi katere bo vse skupaj še bolj zanimivo. Že letos je bilo, ko je zmagovalca Rogliča od drugega Španca Mikela Nieveja iz Skya na koncu ločilo le pet sekund.

Ne spreglejte